Niğde Kamuoyunda aday adaylığı merakla beklenen, Onay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Nahita A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Melendizliler Derneği Başkanlığını yürüten Harita Mühendisi Sebahattin Altındağ Niğde Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını Niğde Ak Parti İl Binasında düzenlenen toplantıyla resmen açıkladı.




Niğde Belediye Başkan Aday Adayı Sebahattin Altındağ; “ Sayın Başbakanımız bir taraftan Eğitimimize destek sağlarken, ortaya koyduğu “devlet adamı ve proje adamı” örneği ile de bizleri bu günler için hazırlamıştır. Milli ve manevi değerlere sahip, halkın içinden gelen ve halktan kopmadan halka hizmeti Hakkın rızası için yapan bu anlayışın hep yanında oldum. Ülkeme, doğup büyüdüğün şehrime ve “Her şey Türkiye İçin” diyerek yola çıkan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sadakatim, borcum ve duyduğum sorumluluğun gereği olan özveriyi, ortaya koymam gerektiğine inanıyorum.Bu anlayışla Niğde’nin sorunları ve çözümü için oluşturmaya çalıştığımız kendi işinde başarılı, dürüst, ilkeli ve proje üretebilecek yetenek ve kabiliyette bir ekiple bu sorumluluğu alma noktasında istek ve irade ortaya koyma gereğini hissediyorum. Sayın Başbakanımız ve ekibinin 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde ortaya koyduğu belediyecilik anlayışına, 10 yıldır AK Kadroların devlet idaresinde ortaya koyduğu başarıya ve yine aynı anlayışlarla yerel yönetimlerde çok değerli hizmetler yapan bu kadrolara temel olan, liyakat, ehliyet ve güven, en başta olmak üzere, Parti ilkeleri, vizyonu ve misyonuna bağlı kalarak, Ülkeme ve yaşadığım şehre hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.


Plansız hiç bir iş  başarıya ulaşmaz


AK Parti Hükümeti kadrolarının Türkiye’yi 2023 hedefine götürürken, yerel yönetimlerde 2019 yılına kadar sürecek olan önümüzdeki bu çok önemli dönemde Niğde’nin de bu vizyonu yakalamasını istiyorum diyen Altındağ; “ Emsal şehirlerin birçok konuda oldukça gerisinde olduğunu bildiğim Niğde’mizin kendi potansiyeli ve oluşturacağımız çoğunluğu mimar ve mühendislerden oluşan kadromuzun birikimi ve tecrübesi buna yeterlidir. Ben bir mühendisim ve plansız hiçbir işin başarıya ulaşacağına inanmam. Bundan dolayıdır ki Geniş bir katılımla Niğde Belediyesi Kurumsal Stratejik Planı hazırlanmalıdır. Niğde Belediyesi’nin gelecekte varmak istediği yeri anlatan vizyonu, var olma sebebini ifade eden misyonu ve temel prensiplerini ifade eden ilkeler oluşturulmalıdır. Neredeyiz? :Durum analizi yapacağız. Nereye ulaşmak istiyoruz? : Şehrin 5 yıl sonra ve 2023 yılındaki Misyonu, Vizyonu ve bu hedeflere ulaşma yolunda çalışırken İlkelerimiz neler olacak. Gitmek istediğimiz yere nasıl ulaşabiliriz? : Koyduğumuz bu hedeflere ulaşmak için yapılacak Faaliyetler, Projeler, Bütçe planlaması ve kaynak oluşturulmasını planlayacağız. Çözümü samimi olarak istenen hiçbir sorun çözümsüz değildir arkadaşlar” dedi.


Niğde’nin Gelişimini Sağlayacak Bir 5 Yıla Talibim

İlimiz için “mega proje” diyebileceğimiz projelerin yanı sıra kentsel planlama, şehir alt ve üst yapıları, kültürel ve sosyal projeler, spor altyapı tesisleri, çevre projeleri, engelli ve yaşlılar içi başta olmak üzere kadın ve gençlere yönelik kültür, sanat ve spor projelerini hayata geçireceğiz diyen Altındağ; “ Üniversite kent işbirliğini artırarak Şehrimizi hem üniversite öğrencisinin hem de sanayici ve yatırımcının tercih edeceği bir kent olması için çalışacağız. Talip olduğum hizmet makamının sorumluluğunu bilerek, tüm bu çalışmalarımızı yaparken, hizmet etmenin gereklilik, vatandaşların gönüllerine girmenin yeterlilik olduğu şiarıyla halkımız ile güven içinde kurulacak “gönül köprüsü” ilişkisine büyük önem veren bir siyasi yaklaşım sergilemeyi hedefliyorum. AK Belediyecilik anlayışına yakışır biçimde ekip çalışması, belediye kaynaklarının doğru kullanımı, sorunlara doğru teşhis ve çözümler içeren proje yönetimi, mali konular ve insan kaynakları yönetimi ile Niğde’nin gelişimini sağlayacak bir 5 yıla talibiz” dedi.


Niğde’yi Modern Bir Kent Yapacağız

Kamu sorumluluğunu hiç unutmadan şehrin yatırım önceliklerini belirleyerek Niğde’yi modern bir kent yapacağımıza, şahsım ve ekibim inanmıştır diye konuşmalarına devam eden Altındağ; “ Görev tevdi edilmesi durumunda bu inancımızı halkımıza ve seçmenimize de taşıyarak 2014 Yerel seçimlerinde, diğer siyasi partilerin çok önünde bir oy oranı ile secimi kazanacağımıza inancım tamdır. Demokratik bir hizmet yarışı olan aday belirleme sürecinin, Ülkemize, İlimize, Partimize ve aday adayı kardeşlerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.











Editör: TE Bilişim