Niğde Kamuoyunda Aday Adaylığı merakla Beklenen Onay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Altındağ bugün saat 15.00’da Ak Parti Niğde İl Binasında düzenleyeceği toplantı ile Niğde Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıklıyor.

 

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Ak Parti Belediye Başkanlığı için aday adaylık sürecinin sonuna yaklaşırken, Niğde Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı içinde ağır toplar öne çıkmaya başladı.

 

Niğde Kamuoyunda aday adaylığı merakla beklenen, Onay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Nahita A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Melendizliler Derneği Başkanlığını yürüten Harita Mühendisi Sebahattin Altındağ Niğde Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını bugün saat 15.00’da Niğde Ak Parti İl Binasında düzenleyeceği toplantıyla açıklayacak.

 

 

 

SEBAHATTİN ALTINDAĞ KİMDİR

 

1972 yılında Niğde Asmasız Köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Niğde’de tamamladıktan sonra 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği bölümüne gererek, 1997 yılında bu okuldan “Harita Mühendisi” unvanıyla mezun oldu.

 2011 Yılında SPK’nın açmış olduğu uzmanlık sınavlarını kazanarak Gayrimenkul Değerleme Uzmanı oldu. Askerlik vazifesini yaptığı  1999 yılına kadar İstanbul’da ortağı olduğu Altınkaya Ltd.Şti ile  harita ve mühendislik hizmetleri veren  şirketiyle çalışma hayatına atıldı.

Gençlik yıllarından itibaren aktif sosyal hayat, girişimcilik ve şehircilikte iç iç e bir yaşamı tercih etti.

1999-2002 yılları arasında Niğde Belediyesi İmar Müdürlüğünde Kontrol Mühendisi olarak görev yaptı. Aynı zamanda bu yıllar, yerel yönetimler, Kentsel altyapı, planlama ,şehircilik ve yanlış şehircilikten kaynaklanan toplumsal sorunlara ilgi duyup teşhis ve çözüm için projeler üzerinde çalıştığı dönemlerdir.

2002’de kurucu ortağı olduğu mimari proje, mühendislik hizmetleri ve markalı konut üretimi yapan Onay A.Ş. ve Grup Şirketleri’nin yönetim kurulu üyeliğini, 2011 yılından beride Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Niğdeli 51 işadamı ile kurulan Nahita A.Ş.’nin 2010 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte. Türkiye genelinde farklı şehirlerde 100 den fazla köyde kadastro çalışmalarını sorunsuz şekilde tamamlayan ve ülke genelinde halen kentsel altyapı ve mühendislik hizmetleri sunan Özgün Mühendislik Ltd. Şti.’nin şirket müdürlüğünü yapmaktadır.

Niğde de  üretme ve burada istihdam oluşturma adına ilimizde kurduğu “Altındağ Enginar” markasıyla enginar konservesi üretimi yapan gıda firmasının da şirket müdürlüğünü yapmakta. Gıda şirketiyle bölgede tarımı dahi yapılmayan enginarı buraya naklederek işliyor, üretmiş olduğu  ürünü tüm Ülkemizde, ulusal market zincirlerine buradan sevkini gerçekleştirmektedir.

Niğde’de sadece kendisi  için değil çevresi için, yaşadığı  İl için üretmeye, paylaşmaya ve hep istihdam oluşturmaya gayret etmektedir.  Şehrin sosyal yaşamında ve sivil toplum oluşumlarında sürekli olmaya ve  katkı sağlamaya çalışmıştır.  2007-2009 Yılları arasında “Niğde Genç Sanayici ve İşadamları Derneği” Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. Halen birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev yapmaktadır.

Niğde merkez nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan guruplardan Çiftlikli (Melendizli) hemşerilerine hitap eden STK olan “Melendizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği”nin başkanlığını yürütmektedir. Niğde de  birçok branşta sportif faaliyetler yürüten “Veteran Spor Kulübü” nün başkan yardımcılığını yürütmektedir.  Meslek odaları, dernek gibi sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde bulunmaya, destek olmaya, aktif olarak çalışmalar yürüterek katkı sağlamaya devam ediyor.

Evli ve 3 çocuk babası olan Altındağ,  Aile kavramına büyük önem vermekte. Ailesiyle birlikte vakit geçirmeyi çok seviyor, Futbol, yüzme, masa tenisi, savunma sporları gibi  spor dallarına ilgi duyuyor ve yapmaya gayret ediyor.

 

Editör: TE Bilişim