Ergenekon davası’nda, savunmak yapmak suç oldu.

 

İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın yazılı basın açıklaması ;

 

Silivri’de yaklaşık 4 yıldır tutsak bulunan ve 10 aydır da küçücük bir hücrede tutulan partimizin Genel Başkanı Doğu Perinçek’e, mahkemede kendisine yönelik iddialara karşı yaptığı savunma nedeniyle, 5 ayrı davada, toplam 16 yıl, 7 ay, 28 gün hapis cezası verildi.


             Yine aynı nedenlerle açılan ve devam etmekte olan diğer 6 davada, 14 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası daha isteniyor. Ayrıca, Doğu Perinçek hakkında, savunmasında söylediği sözlere ilişkin, henüz dava aşamasına gelmemiş çok sayıda soruşturma da devam ediyor. Yani, savunma yapmanın bedeli, şimdilik 40 yıl hapis! İleride bunun kaç yıla çıkacağı da belli değil!

             Bu hapis cezası da açıkça gösteriyor ki, Silivri’de görülmekte olan “Ergenekon davası”nda, savunma yapmak suç oldu. Perinçek’in, mahkemedeki savunmalarından adeta cımbızla çekilen bu ve benzeri sözleri nedeniyle dava açılması ve bunların bütününden koparılarak yargılama konusu yapılıp cezalar verilmesi, aslında Silivri’de bir yargılama yapılmadığını göstermektedir.

 

Ayda 15 dakika savunma için söz vereceksiniz. Bu 15 dakikada söylenen sözler için onlarca yıl hapis cezası isteyeceksiniz. Buna “savunma” denmez. Savunmanın “suç” sayıldığı bir yargılama olmaz.


              Mahkemede bugüne kadar yapılan yargılamalarda, iddialar, uydurmalar, iftiralar tek tek çürütüldü.
              Artık, bu iddialara dayalı olarak ceza verilmesinin mümkün olmadığı ortaya çıktı. Öyleyse, tutuklu bulundurulduğu süreyi, hücrede gerçekleştirilen bu yargısız infazı karşılayacak başkaca cezalar üretilmesi gerekiyor.
               İşte, mahkeme devam ederken hapis cezası verenlerin telaşı budur!
               Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’e verilen hapis cezaları nedeniyle tüm siyasi partilerimize, demokratik kitle örgütlerimize ve halkımıza bir kez daha sesleniyoruz.

Verilen bu cezalar hepimize önemli görevler yüklemektedir.

Nazilere karşı çıkan Alman Rahip Martin Nemoer’in tarihi açıklamasını bir kez daha hatırlatıyor ve herkesi bugünden birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

 

 

       İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

Editör: TE Bilişim