Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,'ın Niğde ziyareti  daha önce açıklanan programda geçikmeler nedeniyle değişiklik yapıldı. Öğleyin 13:00 gibi Niğde'ye geldi. 


Haber : Selim GÖKEL - Erdal GÜÇER

 Niğde'ye çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Bakan Yılmaz, valilik binası önünde Vali Alim Barut ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.



Daha sonra Vali Barut'u makamında ziyaret eden Yılmaz, Barut'tan il ile ilgili brifing aldı.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Niğde'de yapımına yıllar önce başlanan havaalanının ile kazandırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Niğde'nin bugününün dünden daha iyi olduğunu ve yarınının da bugünden daha iyi olacağını belirtti.

Basın mensuplarının bedelli askerlikle ilgili sorularını yanıtlayan Yılmaz,

"Bugün itibariyle bedelli başvuru sayısı 45 bin 500'ü aştı. Bedellinin ne bedelini, ne de yaş sınırını düşürme gibi bir düşüncemiz yok. Süre 15 Haziran'da bitiyor. Bir haftamız var. Hiç kimseye zoraki bir emir değil. 30 yaşından gün almış vatandaşımıza verilmiş bir haktır. Vatandaşımız, bu hakkı kullanmak isterse bir hafta süresi var. Bu sürecin ve sayının makul olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

-"Bu coğrafya zor bir coğrafya"

Yılmaz, askerlik yasasındaki değişiklikle ilgili soruya da, "Ön yoklamayı kaldırdık. Yedeklik yoklamasını kaldırdık. Sivillerin askeri mahkemelerdeki yargılanma keyfiyetini kaldırdık. Askerlik işlemleri basitleştirildiği için çok az askerlik işlemleri yapan şubelerimiz kapatıldı. 100'ün üzerindeki askerlik şubesi binamızı da Milli Eğitim Bakanlığı'na devrettik" yanıtını verdi.

Yılmaz, Niğde'ye acemi birliği açılıp açılmayacağı şeklindeki soru üzerine şöyle konuştu:

"Her nereye gitsem herkesin bir askeri birlik talebi var. Ama herkes de soğuk savaş bitti artık, silahlı kuvvetler küçülsün artık diyor. Silahlı kuvvetlerimizin yeniden yapılanma çalışması var. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Suriye'ye, İran'a, Irak'a aynı anda komşu olan başka bir ülke yok. Bir Türkiye var. Bu coğrafyada bulunabilmek için güçlü bir orduya sahip olmamız lazım. Güçlü bir orduya sahip olmak için güçlü bir yapılanma gerekiyor."

Ziyaretin anısına Vali Barut, Bakan Yılmaz'a çini bir tabak ile yöresel motifli bir halı takdim etti. Yılmaz da, Barut'a bakanlığının sembolünün yer aldığı bir tabak verdi.

BAKAN YILMAZ NİĞDE BELEDİYESİNİ VE AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINI DA ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Valilik ziyaretinin ardından Niğde Belediyesini ziyaret etti, Valilikten Belediye'ye geçiş sırasında taksicilere hal hatır soran Yılmaz, yolda bazı çocukların karnelerine baktı ve onlarla sohbet etti. 

Bakan Yılmaz, Niğde Belediyesine ziyaretinde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından bedeliye binası önünde çiçekle karşılandı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Belediye ziyareti sırasında Bakan Yılmaz'a Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından Niğde'nin sembollerini içeren bir tabak ve dokuma kilim hediye edildi. 

Belediye ziyaretinin ardından Ak Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Yılmaz, burada bulunan partililere kısa bir konuşma yaptı. Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve İl Başkanı Ahmet Özmen burada kısa birer konuşma yaptılar. 

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyet, Niğde Üniversitesi Mezuniyet törenine katılmak  ve Bor Mehmet Güleç İlköğretim Okulunun açılışını yapmak üzere Niğde Şehir Merkezinden ayrıldı. 



Editör: TE Bilişim