Niğde Merkez İlçe Seçim Kurulunca, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde görev alacak sandık başkanı ve memurlara eğitim verildi.
Pazar günün gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde görev alacak sandık başkanlarına Sandık kurullarının oluşumu ile görev ve yetkileri konulu” bilgilendirme toplantısında 135 sayılı genelge sandık başkanlarına anlatıldı. Kültür merkezi konferans merkezinde düzenlenen eğitim toplantısında sandık kurulu başkanının belirlenmesi, sandık kurulu üyelikleri, sandık kurullarında görev alamayacaklar, sandık kurullarının teşekkülüne karşı şikayet ve itiraz, sandık kurullarının görev ve yetkileri, sandık kurulu başkanının görevleri, sandık kurulu başkanının öncelikle yapacağı işler, bina sorumlularının görevleri, bina sorumlusu yardımcısının görevleri, başkan veya üyelerden bir kısmının göreve gelmemesi, sandığın konulacağı yerin belirlenmesi, sandık seçmen listesinin sandık çevresine asılması, sandık çevresinde düzenin sağlanması ve yasaklar, oy verme gününde sandık kurulunun toplanma zamanı ve hemen yapacağı işler, oy verme yetkisi, oy verme süresi, seçmenin kimliğinin tespiti, oy verme işlemi, engellilerin oy kullanması, kapalı oy verme yerinde seçmenin uyması gereken kurallar, oy kullanmada öncelik, sandığın açılması, zarfların sayılması, geçerli ve geçersiz oy zarflarının ayrılması, kullanılmayan birleşik oy pusulaları ve zarflar, zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü konularına hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

24 Haziran Pazar günü ülke genelinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilli seçimlerinde görev alan sandık başkanlarına Niğde Kültür merkezi konferans salonunda verilen eğitimler sonra sandık başkanlarına oy pusulaları teslim edildi.
 
 
Editör: TE Bilişim