CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Parti MYK’nın aldığı karar doğrultusunda Niğde’ye gelerek, TBMM’deki mücadelesini Niğdelilere aktaracak!
CHP’nin 12 Haziran seçimlerinden sonra tutuklu olan iki milletvekili Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal için Yemin Etmeme tavrı sürüyor.
Salı günü toplanan CHP Parti Meclisi’nde konuşan Parti Lideri Kılıçdaroğlu, milletvekillerine seslenerek, seçim bölgelerine giderek tavırlarını halka aktarmalarını istedi.
Bu çağrıya cevap veren CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak bugün Niğde’ye gelerek halkla buluşması ve TBMM’deki tavırlarını aktarması bekleniyor.
CHP’li Şafak yaptığı açıklama da “Yarın (bugün) Niğde’ye gelerek parti MYK’mızın aldığı yemin etmeme tavrını halkımıza anlatacağız. Bizler Milli İradenin tescilini istiyoruz. Halkın oyuyla gelmiş ve hakkında henüz hükmü bulunmayan iki milletvekili arkadaşımız için hukuksal bir mücadele veriyoruz. 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili olması yönünde CHP’nin katkısını unutulmadan bugün de milli iradenin mecliste tam anlamıyla yansımasını istiyoruz. Parti Merkez Yürütme Kurulu’muz bu konuda aldığı yemin etmeme kararını halkımıza aktararak iktidarın tutumunu halka şikâyet edeceğiz” dedi.
CHP’li Doğan Şafak bugün Niğde’de esnafla buluşması ve meclisteki tavrı anlatması bekleniyor.

 
Editör: TE Bilişim