Dış Politikada Hükümet Acilen Yanlıştan Dönmeli

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Çiftlik Belediye Başkanı Yusuf Öcal ve beraberindeki heyetle,  Çiftlik İlçe Merkezinde ve Azatlı, Ovalıbağ, Kitreli, Asmasız, Şehler, Mahmutlu, Kula, Bozköy, Divarlı belde ve köylerinde, halkla buluşarak bayram ziyaretinde bulunan CHP’li Doğan Şafak gündemin sıcak gelişmesi  olan  terör konusunda açıklamalar yaptı.

 

 

Allah’tan Rahmet ve Ailelerine Sabır Diliyorum

 

Terör ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Doğan Şafak sözlerine şöyle başladı: “Gaziantep ilinde bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize ve Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde güvenlik önlemi almaya giderken askerleri taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu şehit olan askerlerimize, Allah’tan rahmet, Gaziantep’te ki yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar ve ailelerine sabır diliyorum, hepimizin başı sağolsun” dedi.

 

Turgut Özal’dan, Tayyip Erdoğan’a PKK Süreci

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Türkiye’nin 1990 yılında Turgut Özal  döneminde başlayan dış politika hataları ilk kırılma noktasını yaratarak, Kuzey Irak’ta, PKK  terör örgütüne ve gelecekle ilgili ABD’nin planlarına alan açmıştır.

 

2002 Yılında Ecevit hükümeti ABD’nin Irak operasyonuna karşı çıkmış, sıcak para kriziyle hükümet yıkılmıştır.

 

2002 Yılında Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde AKP hükümetinin teskere süreci ile  başlayan, hava sahasının açılması ve Saddam Hüseyin’in yıkılmasıyla başlayan sürece, AKP hükümeti destek vermiş, bu konuda ABD’nin politikalarına ve çıkarlarına alet olmuştur. PKK terör örgütü burada Uluslararası konjöktörden yararlanarak daha da güçlenmiştir.

 

Libya, Mısır, Tunus’ta başlayan ve Suriye sınırına kadar dayanan, sözde Arap Baharı, bugün Türkiye sınırının güneyinde ve Suriye’nin kuzeyin de aynı tampon bölgeyi fiilen oluşturmuştur” dedi.

 

 

Denizlerle Çevrili Ülkemiz, AKP Hükümetinde Düşmanlarla Çevrili Ülkeye Dönüştü

 

Şafak, sözlerine şöyle devam etti: “Dışişleri Bakanı’nın itirafına bakılırsa, buradaki iki kent PKK terör örgütünün kontrolüne geçmiştir. Buradaki temel amaç ABD’nin Petrol ve enerji güvenliğini  küçük uydu devletlerle sağlamaktır. Büyük bir projedir, bu konuda Türkiye kandırılmakta ve adım adım güvenliği, Üniter Yapısı Riske sürüklenmektedir. Üç tarafı denizlerle çevrili diye tarif ettiğimiz ülkemiz maalesef dört tarafı düşmanlarla çevrili ülkeye döndüSırada İran ve Türkiye vardır. Ancak; biz Türkiye’de hala iç politikada Ahmet ne dedi, Mehmet ne dedi onunla meşgulüz. Acaba buradan benim partim ne kadar oy devşirebilir, karşı tarafa ne kadar oy kaybettirebilirim  gibi daracık düşünceler peşindeyiz.

 

Fotoğrafın Bütününe Bakmalı

 

Şafak, “Fotoğrafın bütününe ve Suriye sınırına dayanan ve teröre alan açan, dört parçayı birleştirme ve uydu devlet kurma yolunda hızla mesafe alan ABD’nin stratejisine bakmamaktayız. Bugün Türkiye’nin başındaki Hükümet dış politikasını acilen gözden geçirerek yanlıştan dönmelidir” dedi.

 

CHP her türlü desteği verdi, verecektir de….

 

Şafak sözlerine şöyle devam etti: “Biz Ana muhalefet partisi olarak, yanlıştan dönmek isteyen  hükümete her türlü desteği vermek durumundayız. Zaten Genel Başkanımızın bu konuda hükümete yaptığı çağrı bu yöndedir. Ancak; hükümet  bu konuyu da İç Politika malzemesi yapma yoluna gitmiştir. CHP, mecliste neyi konuşacaktı? Tabi ki Türkiye’nin çıkarlarını konuşacaktı, başkalarının çıkarlarına tarih boyunca çanak tutmadığımız gibi ne bugün ne de yarın çanak tutmayacağız” dedi.

 

Ulusumuza ters düşen her harekete karşıyız

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, sözlerini tamamlarken şu mesajı verdi: “Umutsuzluğa yer olmaması gerektiğinin altını çiziyorum. Devletin kurucu iradesi olan CHP olarak ülkemizin, ulusumuzun çıkarlarına ters düşecek her türlü harekete karşıyız, şiddetle de karşı koyacağız.

 

Terör örgütü yaptığı her acımasız saldırı ve kanlı eylemi sonrasında, karşısında daha da güçlenmiş bir Türk Halkı bulacaktır. Terörün, ulaşacağı hiçbir hedef yoktur. Terör  örgütünün, yapacağı tek şey silahı bırakıp teslim olmasıdır. Emperyalist devletlerin tetikçiliğini bir önce bırakmalıdır. Onlar Petrol peşinde, PKK terör örgütü onları amacına ulaştıracak, kin ve kan peşindedir”.



Editör: TE Bilişim