CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde’deki göletlerin durumunu öğrenmek ve inşaatlarının en zaman bitmesi gerektiğini Orman ve Su İçleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması üzerine 2 yazılı soru önergesi verdi.

 

Haber: Gökhan ÖZBEK- TYN HABER

 

 Önerge halinde verdiği soru önergelerinde Niğde’de devam eden gölet projelerin son halini ve inşaatların en zaman biteceğini soran CHP’li Şafak; sorularında, bakanlığın 1000 günde 1000 gölet projesinin zamanında bitirilme ihtimalini de sorarak Türkiye’de devam eden diğer göletlerin durumunu da sordu.

CHP’li Şafak sorularının ilki Hançerli ve Çiftlik göletleriyle ilgiliydi. Şafak; “Niğde Merkez Hançerli Göleti ve Sulaması ile Çiftlik Azatlı Göleti ve Sulaması Projelerinin inşaat ihalesi ne zaman yapılacaktır?” diyerek bölge için bu göletlerin önemine dikkat çekti.

Diğer sorusunda, Bor, Kayırlı, Çamardı ve Handeresi göletlerini işleyerek; “Bor Klavuz Göleti ve Sulaması, Merkez Kayırlı Göleti ve Sulaması, Çamardı Ören Göleti ve Sulaması, Ulukışla Handeresi Göleti ve Sulaması Projelerinin”, planlama ve projesi ne zaman bitecektir ve inşaat ihalesi ne zaman yapılacaktır?” dedi.

CHP’li Şafak ilk önergenin son sorusunda ise Niğde geneleninde ki projelerinin olup olmadığını sorarak; “ Niğde ili Gölet ve Sulama Projeleri çalışmaları doğrultusunda, “Göl-Su 1000 Günde 1000 Gölet Projesi” 1000’inci günün sonunda mı başlıyor, yoksa 1000 günün içinde bu projelerinin hepsi tamamlanacak mıdır? Dedi.

2. önergesini de yine aynı konuyla ilgili olarak veren CHP Niğde milletvekili Doğan Şafak, bu önergede ise Niğde’nin diğer bölgelerinde ki göletlerin durumunu sordu.

CHP’li Şafak son önergesinde aşağıdaki soruları Bakan Eroğlu’nun yazılı cevaplaması üzerine sorarak;                                     

 

1-   “Merkez Hacıabdullah Göleti ve Sulaması” ile “Çamardı Bademdere Göleti ve Sulaması Projeleri” planlama ve proje ihalesi ne zaman yapılacaktır?

 

2-   Niğde-Merkez Koyunlu Göleti Projesinde, yapılan çalışmalar sonucunda Koyunlu Göletinin su tutmadığına karar verildiği söylenmektedir. Koyunlu Göletinin devamı için iyileştirme çalışmalarınız var mıdır? Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

 

3-   Niğde-Ulukışla Darboğaz Göleti ve Sulaması Projesinde gölet tamamlanmıştır. Projede yer alan Darboğaz Sulama Kanalı inşaatı ne zaman tamamlanacaktır?”

Niğde’nin gölet, sulama ve tarım politikalarında nerede olduğunu merak etti. CHP’li Şafak yaptığı açıklamada; “Niğde’de birçok gölet projesi olmasına rağmen, zamanında bitmeyen projelerin varlığı söz konusudur. Niğde için, tarım için su hayattır. Bu nedenden dolayı bakanlığın bu konuya özel olarak eğilmesini istedik. Bundan sonra ki süreçte de bu konunun üzerinde olmaya devam edeceğiz.”



 

 

 

 

Editör: TE Bilişim