CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  Niğde ili Yeni Terminal Mevkii’nde yapılan 528 Konutlu TOKİ Evlerinin elektrik kesintisi ve diğer eksiklikler nedeniyle yaşadığı mağduriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı bir önerge vererek meclis gündemine taşıdı.

 

Günlerdir elektrik kesintisi sebebiyle mağdur olan TOKİ sakinleri dertlerini anlatacak yetkili bir muhatap bulamadıkları için çareyi Niğde Milletvekili Doğan Şafak’a anlatmakta buldular.

 

CHP’li Şafak, duruma el koyarak, konunun çözümü için yetkililerle görüştükten hemen sonra vakit kaybetmeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, TOKİ mağdurlarının sorunlarını dile getiren yazılı bir önergeye vererek durumun önemini anlattı.

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  Başbakan’a, “Toplu Konut Dairesi Başkanlığı olarak, Niğde il merkezinde bulunan ve birçok eksikliği bulunan TOKİ Evlerinin fiziki sorunlarının tespiti için inceleme yaptırmayı düşünüyor musunuz?” şeklinde bir soru sordu.

 

Şafak önergesinde, “Niğde İli Yeni Terminal Mevkisin de bulunan, 528 konutlu TOKİ evlerine yüklenici firma tarafından bağlatılması gereken elektrik aboneliği işlemlerinin zorda kalan konut sahipleri tarafından yapıldığını, hak sahiplerinin, yüklenici firma yüzünden yaşadığı bu mağduriyeti giderip gidermeyeceklerini de” Başbakan’a sordu.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, TOKİ Sakinlerinin Mağduriyeti ile ilgili Yazılı Önergesinin Tam Metni:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.

Doğan ŞAFAK

Niğde Milletvekili

 

Niğde ili Yeni Terminal Mevkii’nde yapılan 528 Konutlu TOKİ Evlerinin anahtar teslimleri yapılmıştır.

Toplu Konut Dairesi Başkanlığı (TOKİ), hak sahiplerine tam teşekküllü anahtar teslimi yapması gerekirken, konutlar elektrik kullanımına açık olarak ev sahiplerine teslim edilmemiştir.

Şu anda Niğde ili Yeni Terminal Mevkii’nde bulunan TOKİ Konutları’nda ikamet eden vatandaşlarımız 1 haftadır elektriksiz olarak evlerinde yaşam mücadelesi vermektedirler. TOKİ’nin yüklenici firması tarafından mağdur edilen vatandaşımız sahipsiz kalmıştır.

MEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri, konutlarda elektrik abonelerinin aktif olması için TOKİ’nin inşaatını yapan yüklenici firma ile bir anlaşma yapıp, projelendirme sonrası uygunluk oluru verebileceklerini belirtmişlerdir.

Yani yüklenici firma tarafından Abone ücreti ödemesi yapılması gerekirken, konut hak sahibi vatandaşlar çaresizlikten elektrik aboneliğini aktif hale getirebilmek için kendileri başvuru yapıp, abonelik ücretini ödemek zorunda kalmaktadırlar.

Bu çerçevede;

 1 -  Niğde İli Yeni Terminal Mevkisin de bulunan, 528 konutlu TOKİ evlerine yüklenici firma tarafından bağlatılması gereken elektrik aboneliği işlemleri zorda kalan konut sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hak sahiplerinin, yüklenici firma yüzünden yaşadığı bu mağduriyeti gidermeyi düşünüyor musunuz?

 2 - TOKİ adına konutları yapan yüklenici firmanın ödemesi gereken abone açtırma bedellerini, hak sahipleri ödemeye başladığına göre bu ücretlerin konut sahiplerine iade edilmesini sağlayacak mısınız?

 3 - TOKİ adına bahsi geçen mevkide konutları yapan, ama konutları elektriksiz teslim eden bu firma hakkında herhangi bir yasal girişimde bulunacak mısınız?

 4 - Niğde İlimizde 528 adet TOKİ dairesini yapan bu firma, daha önce TOKİ’den kaç projenin yüklenici firması olmuştur? Bu firma üstlenmiş olduğu TOKİ projelerinin kaçında eksiz, şartnameye uygun olmayan, sorunlu konut teslimi yapmıştır? Yaptıysa açıklar mısınız?

 5 - Toplu Konut Dairesi Başkanlığı olarak, Niğde il merkezinde bulunan ve birçok eksikliği bulunan TOKİ Evlerinin fiziki sorunlarının tespiti için inceleme yaptırmayı düşünüyor musunuz?


 

Editör: TE Bilişim