Çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Akkaya’da yaşanan çevre felaketi ile ilgili olarak sağ iktidarlar ve yerel yönetimleri sorumlu tutarken, Parkomet uygulamasının ilkel bir uygulama olduğunu ifade ederek önümüzdeki günlerde Niğde tarım ve hayvancılığının neden geri kaldığı konusunda açıklama yapacak.
CHP’li Doğan Şafak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesini fırsat bilerek seçim bölgesinde aralıksız çalışmalar yürütüyor.
Dün Niğde Merkez’de ve Ulukışla’da bir dizi inceleme de bulunarak vatandaşla buluşan Doğan Şafak, gündeme ait bazı konularda açıklamada bulunarak, iktidarın Niğde’ye gereken önemi vermediğini ifade etti.
Milletvekili Doğan Şafak, açıklamasında “Niğde’nin çok büyük sorunları var. Bunların aşılması için önceden planlama ve program yapmak gerek. Hızla zaman kaybederek, deneme yanılma yoluyla yada sonradan öğrenmeye çalışmakla bir yere varmak mümkün değildir” dedi. Açıklamasının devamında “Maalesef ülkemizde ve halkımız projeler ve program üzerinden kendisini yönetecekleri seçme yerine, ilgilere ve küçük hesaplara yönelmekte” olduğunu ifade ederek, sistemde çarpıklığı ön plana çıkardı.
“Akkaya Rezaleti Sağ İktidarların Eseri!”
Son günlerde Niğde gündemini işgal eden Akkaya Barajı kirliliği ve çevreye yaydığı kökü kokular üzerinde açıklama yapan CHP’li Şafak; “ Akkaya Barajı rezaletinin uzun zamandır sağ iktidarların Niğde’ye bıraktığı geleceği yok etmek için büyük bir eserdir. Bu sorunu çözmek içinde her hangi bir projeleri bulunmamaktadır. İktidar ve yandaşlarının ve bu zihniyetin gösterdiği en büyük meziyet bu sorunları çözmek yerine vatandaştan nasıl para toplarız? Nereden para gelir, nereyi satarız da hazır para geçer elimize mantığıdır!” diyerek yaşanan çevre felaketinde iktidar partisini ve iktidar partisine bağlı yerel yönetimleri sorumlu tuttu.
Parkomat mi, Paramet mi?
Niğde Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde uygulamaya soktuğu sokak ve caddelerdeki park uygulamasının çarpık olduğunu ifade eden CHP’li Şafak, yerel yönetimin vatandaşı kandırdığını ve mağdur ettiğini ifade etti. CHP’li Şafak; “Parkomat ya da araba bastı, araç durdu parası bunun en çarpıcı örneğidir. Yıllardır otopark yapma imkanı bulunmayan binalardan alınan otopark paraları nereye gitmiştir? Bu amaçla toplanan paraları otopark yapılması için bir fonda biriktirip bu amaçla harcama yapması gereken Niğde Belediyesi ne yapmıştır? Vatandaşlarımız hem otopark parası ödediler, hem de şimdi kapı önünde günlük ceza ödüyorlar. Otoparkla ilgili hangi projeniz var, hangisini hayata geçirdiniz? Bütün bunlar ilkel uygulamalar ve ilkel uygulamalarda bile yanlışlık vardır. Bir başka çarpıklık ise mezarlık kenarına yapılan reklam panolarıdır. Araba kullananlara seyret, ama kaza yaparsan karışmam gibi bir yer seçilmiştir” ifadeleriyle her şeyin bir komedi şeklinde yürütüldüğünü ifade etti.
Ulukışla köylerinde yaptığı açıklamada “Anadolu’da Niğde’nin buğdayı, sütü, ürünü neden para etmez önümüzdeki günlerde bununla ilgili geniş bir araştırmaya dayanan açıklama yapacağım” dedi.
Doğan Şafak, bugün Niğde Merkez’de esnaf ziyaretlerinin yanı sıra köy ve kasaba ziyaretleri yapması bekleniyor.
 
Editör: TE Bilişim