CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Ramazan Ayının gelmesi ile birlikte bürokratların kendi aralarında birbirlerine iftar yemeği vermesini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru önergesi vererek meclis gündemine taşıdı.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan sorularına yanıt istedi.

 

Şafak yazılı soru önergesinde, “Müslümanlar tarafından neşe ve sevinçle karşılanan dinimizin en önemli aylarından biri olan 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte; sevgi bağlarının güçlenmesi, değerlerimizin ve manevi duygularımızın daha iyi yaşatılması, birlik ve beraberlik amacıyla, yoksullarla, yaşlılarla, öksüzlerle, yetimlerle, ihtiyaç sahipleri ile bir araya gelerek iftar sofralarında buluşmaktayız. Fakat bazı devlet kurum ve kuruluşları kendi aralarında, Ramazan ayının ruhuna aykırı olarak iftar programları adı altında pahalı ziyafet şölenleri düzenlemektedirler. Temsil giderlerinden karşılanan bu iftar davetlerinin Ramazan gerçeğini yansıtacak şekilde asıl ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızla birlikte çok daha geniş bir katılımla organize edilmesi gerekmektedir” şeklinde düşüncelerini Başbakan’a anlattı.

 

Doğan Şafak, “Devlet kurum ve kuruluşlarının birbirleri arasında vermiş oldukları ve adeta karşılıklı bir gösteriş haline dönüşen ve adına iftar sofrası denilen bu şölenleri doğru buluyor musunuz? Bununla ilgili ne gibi bir uygulama yapmayı düşünüp, düşünmediğini” Başbakan sordu.

 

CHP’li Vekil,Ramazan ayının anlam ve önemi içerisinde gereken hassasiyetin her kademede ve bilhassa iftar daveti konusunda, valiliklerin genelge yayınlaması” konusunda bir şey yapıp yapmayacağını da Başbakan Erdoğan’a sordu.

 

 

Vatandaşın Vergilerinden Ziyafet Sofrası

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak Ramazan Ayı’nın ve iftar sofrasının ruhuna aykırı olarak gerçekleştirilen bürokratların kendi aralarında verdiği iftar sofralarını ne kadar doğru bulduğunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

 

Şafak, “Vatandaşın vergilerinden alınarak düzenlenen ve sadece bürokratların birbirlerine ziyafet çektiği ve adına iftar sofrası denilen bu görüntü ve tutumu ne kadar onaylıyorsunuz? dedi.

 

Doğan Şafak’ın, Başbakan Erdoğan’a yönelttiği bir diğer soru ise şöyle; “Dinimize uygun olarak, 100 kişiye şaşalı, gösteriş amaçlı ziyafet vermek yerine, ayrılan bütçe ile 1000 kişilik gerçek mağduriyeti olan Müslümanı doyurmak daha anlamlı değil midir?

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Ramazan Ayı boyunca, Şehit, Gazi, Engelli ve bir kaç Sivil Toplum Örgütü veya bu kişilerin yakınlarının iftar davetinden başka hiçbir bürokratın iftar yemeğine katılmayacağını da” sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim