CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, hafta sonu Bor- TOKİ 5. Etap’a giderek vatandaşların sorunlarını dinledi. Dar gelirli ailelerin uğradığı haksızlıklar karşısında şaşkına dönen CHP’li Şafak, konuyu TBMM gündemine taşımaya hazırlanıyor.
 
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, halkla buluşmaya, sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Bor’da Kurulan TOKİ’nin sorun yumağına dönüştüğünü ifade eden CHP’li Şafak, bu sorunun yumağı çözmenin kendisi için bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
5. Etap TOKİ’de en temel sorunun bu etaptaki dairelerin 2+1 olduğunu ifade eden Şafak, “buraya hükümetimiz tarafından dar gelirli aileler yerleştirildi. Buda demek oluyor ki buradaki ailelerin aylık gelirleri asgari ücret civarında. Ama TOKİ yönetimi, buraya vatandaşın oturması için 15 yıl boyunca ödemesi gereken bedelin normal 3+1’lerden fazladır. Sanki burada oturanlar dar gelirli değil. Çarpıcı bir rakam verelim bu mahalleden öğrendiğim tutar, Dar gelirli aileler 85 metrekare için380 TL ödeme yaparken, diğer etaptaki vatandaşımız 120 metrekare için 270 TL ödüyor. Bu adaletsizliktir” dedi.
Vatandaşların TOKİ yönetiminden şikâyetleri sadece ödedikleri ücret konusunda değil. TOKİ’nin kendilerine eksik ve hatalı ev teslim ettiğini ifade eden vatandaşlar CHP’li Şafak’a dert yandı. Vatandaşlar evleri teslim aldıklarında içinde oturamayacak kadar kötü olduğunu ifade eden vatandaşlar, her kat malikinin evin içine taşındığında en az 1.5-2 bin TL para ödediğini ifade etti. Evlerde fayans, mutfak, çam ve kapıların kaliteli mallardan yapılmadığını veya hiç yapılmadığını öğrenen CHP’li Şafak; “maalesef TOKİ Yönetimi işin kolayına kaçmakta, inşaatı yapan firma ise maalesef daha fazla kar elde etmek için malzemelerin kalitesini düşürmektedir.” dedi.
CHP’li Doğan Şafak onlarca sorunu dinlediği TOKİ’deki halk ziyaretinde bu sorunların çözümü noktasında ne tür çalışmalar yapacağını ifade etti. CHP’li Şafak; “Bilindiği üzere TOKİ taksitleri TÜFE ve TEFE oranlarına göre artıyor. Oysa 5. Etap’ta oturan vatandaşlarımızın gelirleri ise adından da anlaşılacağı gibi gündelik gelirlerle ve asgari ücret düzeyinde oluyor. Taksitleri memurlara göre ayarlayan hükümet, dar gelirlilere karşı yine aynı tarifeyi uyguluyor. Yetmiyor, dar gelirlinin en düşük taksit miktarı daha önce yapılan TOKİ’deki normal dairelerin en yüksek taksitinden daha fazla oluyor. Ben Bayındırlık ve İmar Komisyonu üyesi olarak konuyu meclise çözüm alternatifimle götüreceğim. Dar gelirli ailelerin taksit miktarı sabitlensin ve TÜFE, TEFE’den düşük olsun. Eğer amaçları bu ailelerin ev sahibi olmasını istiyorsa!” dedi.
5. Etap’ta bir çok ailenin artık evlerini satma noktasına geldiğini ifade eden CHP’li Şafak, İktidar partisi Niğde Milletvekillerine acil çağrıda bulunarak burada ki sorunlara eğilmesini istedi.
CHP’li Şafak bugün 88. Yıldönümü olan CHP’nin kuruluş yıldönümü hakkında kısa bir değerlendirmede bulunarak “Türk Tarihinin altın kilometre taşı olan partimizin belki de en önemli özelliği cumhuriyeti kuran partidir. Bedel ödeyerek kurulmuş bu kurucu parti bugün milletin bize verdiği muhalefet görevini eksiksiz yerine getirmeye çalışmaktadır. Buradan tüm halkımıza söyleyeceğim tek bir şey vardır. CHP, Cumhuriyetin sigortasıdır. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça CHP’de var olmaya, onu korumaya ve geliştirmeye devam edecektir” dedi.


Editör: TE Bilişim