CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, çiftçinin, MEDAŞ'a olan enerji borçları, tarım kredi borçları ve Ziraat Bankası borçlarının 1 yıl süre ile ertelenmesini istedi.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, çiftçinin, MEDAŞ'a olan enerji borçları, tarım kredi borçları ve Ziraat Bankası borçlarının 1 yıl süre ile ertelenmesini istedi CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, çiftçinin, MEDAŞ'a olan enerji borçları, tarım kredi borçları ve Ziraat Bankası borçlarının 1 yıl süre ile ertelenmesini istedi.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, TBMM'de, "Patates üreticilerinin sorunları" konulu basın toplantısı düzenledi.

 

Türkiye'nin toplam patates üretiminde yüzde 19 ile birinci sırasında yer alan Niğde'de yaşanan don felaketinden dolayı çiftçilerin zor durumda olduğuna işaret eden Şafak, şöyle dedi:

 

"Niğde dışında Nevşehir ve Aksaray illerimizin köylerinde de durum aynı şekildedir. Tarım İl Müdürlüğünün ön tespitine göre 1400 üretici mağdur olup, yaklaşık 50 bin dekâr ekili alanda patates donmuştur. Bu da demek oluyor ki; çiftçinin 4 ton dekar başı ürün aldığı hesaplanırsa, 200 bin ton patatesi tarlada donmuştur. Patatesin üretim maliyeti, kilo başına 600 kuruştur. Sadece üretim maliyetleri ile hesaplandığında, don olayında çiftçi 120 trilyon kayıba uğramıştır.

 

2090 sayılı yasaya göre yüzde 40 mal varlığını ve gelirini kaybeden çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Hükümetin bu konuda acil ve önemle hareket etmesi gerekir."

 

-BAKAN EKER'İ GÖREVE ÇAĞIRDI, DAVET YAPTI-

 

Çftçinin, MEDAŞ'a olan enerji borçları, tarım kredi borçları ve Ziraat Bankası borçlarının 1 yıl süre ile ertelenmesini isteyen Şafak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i de göreve çağırdı.

 

"Sayın Eker, Plan Bütçe Komisyonunda, Tarım Bakanlığı'nın bütçesi görüşürülürken bol keseden atıp durdu" diyen Şafak, şöyle dedi:

 

"Sayın Eker, Niğde'ye gelin beraber gidelim. Benim misafirim olun. Beraber köyleri gezelim ve çiftçilerimizin sorunlarını yerinde tespit edin. Ankara'da bakanlık makamında oturarak bakanlık yapılmaz.

 

Bakanlık halkın arasında halkın sorunlarını dinleyerek ve çözerek yapılır."

 

-"YIPRANMA HAKKI İADE EDİLSİN"-

 

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğuna da işaret eden Şafak, "Bu nedenle gazetecilerin yıpranma haklarına ilişkin düzenlemenin bir an evvel Meclis Genel Kuruluna getirilmesini istiyor ve AKP iktidarı tarafından ellerinden alınan yıpranma hakkının basın emekçilerine iade edilmesini istiyoruz" dedi.

 

Editör: TE Bilişim