CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün Taşımacılık Sektörü ve Kamyoncuların sorunlarına ilişkin Kanun Teklifi verdiler.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Doğan Şafak açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

KANUN TEKLİFİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Ülkemiz ekonomisinin kötü gidişinden etkilenen sektörlerin başında taşımacılık gelmektedir. Taşımacılık sektörü, AKP’nin uyguladığı politikalar sonucunda bitme noktasına gelmiş ve uluslararası sermayenin kontrolüne girmeye başlamıştır. Taşımacılık sektörü, özellikle karayolu taşımacılığı, geleceğine kuşkuyla bakmaktadır. Bu durumda unutulmaması gereken, karayolu taşımacılığının yalnızca şoförlükten ibaret olmadığıdır. Taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, terminal işletmeciliği, dağıtım işletmeciliği ve benzeri taşımacılık faaliyetleri karayolu taşımacılığının kapsamındadır. Başka bir ifadeyle ülkemizin ekonomisinde bu denli önemli bir yer tutan karayolu taşımacılığı AKP Hükümetince kaderine terk edilmiştir.  

         Karayolu taşımacılığında yaşanan en önemli sorun, taşımacılık yapabilmek için yerine getirilmesi gereken bürokratik işlemlerdir. Bu işlemler yasal kaynağını; 10.07.2003 tarih ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ile 11.06.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nden almaktadır. Yaşanan yoğun bürokrasinin azaltılması konusunda ise AKP Hükümeti herhangi bir girişimde bulunmamaktadır.

         Karayolu taşımacılığında, taşımacılık yapan yurttaşlarımızı bıktıracak orandaki bürokratik işlemler yetmez gibi bir de çeşitli maliyetler eklenmesi, bu yurttaşlarımızın belini bükmektedir. Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre; A’dan T’ye kadar, alt ayrımları hariç 14 tür yetki belgesi bulunmaktadır. Bu belgelerin alınmasında uygulanan maddi bedeller, özellikle nakliye işleri yapan kamyoncularımızın işlerini bırakmasına neden olacak kadar ciddi boyuttadır. Örneğin; K1 yetki belgesi alabilmek için 15 bin TL civarında bir ödeme yapılması gerekmektedir. Kendi mütevazi kamyonuyla taşıma yapan bir taşımacının bu meblağı karşılama olasılığı, özellikle günümüz ekonomik ortamında neredeyse olanaksızdır. Üstelik bu meblağı belirleme yetkisi doğrudan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na verilmiştir. Yani Bakanlığın keyfine bırakılmış bir düzenleme söz konusudur.

Mazot pahalılığı nedeniyle 10 numara yağ yakan, tonaj sorunlarıyla uğraşan taşımacılık sektöründe, yetki belgesi fiyatının yüksekliğinin bir sorun olmaktan çıkarılması, kısmen de olsa taşımacıları rahatlatacaktır. Bunun sağlanabilmesi için öncelikle yetki belgesi fiyatlandırmasının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın kontrolünden alınarak yasal bir zemine kavuşturulması gereklidir. Rakamların hem güncelliğini koruyabilmesi hem de taşımacıları mağdur etmemesi için taşımacıların kullandığı araçların kasko bedeline endekslenmesi doğru olacaktır.

Bu amaçla 10.07.2003 tarih ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun Yetki Belgesi Alma Zorunluluğu ve Taşıma Hizmeti başlıklı 5. maddesine 2. fıkra eklenerek, yetki belgesi fiyatlarının taşımacılıkta kullanılacak aracın kasko bedelinin %1’ine sabitlenmesi ve AKP Hükümetinin uygulamalarıyla büyük mağduriyet yaşayan Karayolu Taşımacılarının ve özellikle Kamyoncularımızın daha az ödeme yapması için ekteki yasa teklifini hazırlamayı uygun gördük.


BOR PLAKALI KAMYONCU DA YALNIZ...
 





Editör: TE Bilişim