CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İnönü ve Atatürk İlköğretim Okullarının kapanacağı söylentileri üzerine sert tepki göstererek konuyu TBMM gündemine taşıyacağını ifade etti.

Haber: Gökhan ÖZBEK / TYN HABER

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Doğan Şafak, 4+4+4 Eğitim Yasasının çarpıklığına dikkat çektiği yazılı basın açıklamasında yasa ile beraber eğitim sisteminin altüst olduğunu ifade etti.

 

Velilerin ve eğitim camiasının mevcut yasa ile tamamen endişeye kapıldığına dikkat çekerek, kimsenin konu ile ilgili net bir bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

 

CHP’nin eğitim yasasında TBMM’de yoğun bir muhalefet sürdürdüğüne dikkat çeken CHP’li Şafak; “kından takip ediyoruz. İlgili makamlarla sürekli görüşme halindeyim. Atatürk ve İnönü İlköğretim Okullarının ve tüm diğer okullarımızın sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Okullarımızda öğrencilerimizin, öğretmenlerinin değişmemesi ve okullarının isminin ve yerinin değiştirilmemesi için Milli Eğitim Bakanlığına soru önergesi vererek konuyu meclise taşıyacağım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yasanın çıkmaması için elimizden gelen tüm çabayı komisyonlarda ve meclis genel kurulunda gösterdik. Büyük kavgalar verdik. İl örgütümüz ve sendikalarımız ile birlikte Niğde meydanlarında tepkilerimizi gösterdik. O günlerde, bu yasayı protesto etmek için Ankara’ya gelen duyarlı öğretmenlerimizi, üzerlerine soğuk su ve biber gazı sıkarak sindirmeye çalışanlara karşı öğretmenlerimizin yanında yer alarak onlarla birlikte mücadele verdik.” diyerek sürecin yine takipçileri olacağını vurguladı.

“Bu Ne Lahana, Bu Ne Turşu!”

CHP’li Şafak MHP ve BDP’yi eleştirdiği yazılı açıklamasında diğer muhalefet partilerin geç kaldığına vurgu yaptı.

 

CHP’li Şafak MHP ve BDP’yi sert bir üslupla eleştirdiği açıklamasında “Yasalar çıkarken vatandaşlarımız tarafından çok iyi dinlenmeli ve bu konulardaki sivil toplum örgütlerinin mücadeleleri desteklenmelidir. AKP, MHP ve BDP bu yasanın çıkmasında evet oyu kullanarak, ülkenin eğitim sistemini altüst etmişlerdir. Yasa çıktıktan sonra şimdi Samimiyetsiz bir şekilde bu partilerin tepki göstermelerini yersiz ve anlamsız buluyorum. Hem evet vereceksin sonrada halkı kandırmak için karşıymış gibi açıklama yapıp, halkı kandıracaksınız. Bu ne lahana, bu ne turşu!” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

CHP, Mücadelesini Etken Zeminde Yapmaya Devam Edecek!

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak açıklamasının sonunda CHP’nin tüm platform ve bulunduğu her yerde mevcut eğitim sistemindeki çarpıklığı dile getirmeye devam edeceğini ifade ederek, mevcut yasaya hayır oyu kullanarak görevlerinin bitmediğini ifade etti. Halkla birlikte mücadele edeceklerini vurgu yapan CHP’li Şafak, İnönü ve Atatürk İlköğretim Okullarının kapanacağına ait bazı söylentilerinin kendilerine ulaştığını, konu ile ilgili yakın takipçisi olduğunu ifade ederek; “Bu ülkenin kurucu unsurlarının ismini silmeye hiç kimsenin gücü yetmedi, yetmez ve yetmeyecektir! Bunu bilerek hareket edeceğini umduğum erk, eğer ki böyle bir hataya düşerse halkta , CHP’de en ağır tepkiyi vereceğinden asla kuşkusu olmasın! Eğer dertleri Atatürk ve İnönü ise bunu açıkça söylesinler bizde bunu bilelim böyle kaçak güreş olmaz! Yok bunlar sadece söylentiden ibaretse ilgili kurum ve merciler asla ve asla Atatürk ve İnönü İlköğretim Okullarının kapanmayacağını net ve kesin bir dille ifade etmeliler! Yoksa CHP Örgütleri olarak bu konuyu gerek TBMM gündeminde gerekse Niğde gündeminde her türlü eylem hakkımızı gizli tutarak mücadeleye devam edeceğiz.  Hayır oyu kullanan tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir ve haklı mücadelesine halkla beraber devam edecektir" dedi. 


KONU İLE İLGİLİ GEÇTİĞİMİZ HAFTA NİĞDE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞTI... TIKLAYIN







 

Editör: TE Bilişim