CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın,  geçtiğimiz aylarda; Aladağlar, Emli Vadisi, Çukurbağ Köyü bölgesindeki ağaçların hastalık nedeniyle çürüyerek ve yıkılarak ormanlık bölgeleri tehdit altına aldığını ve acilen bir önlem alınması gerekliliğinin altını çizerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na konu ile ilgili yazılı soru önergesi vererek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan sorularına yanıt istemişti.

 

Şafak, “En önemli dağcılık ve spor merkezlerinden olan Aladağlar, Emli Vadisi, Çukurbağ Köyü bölgesinin doğal ortamının, ekolojik dengenin korunması ve ağaçların tahrip olmaması için ülke genelinde ökse otu ile mücadele anlamında tespit ve çözümüne yönelik bir çalışmalarının olup olmadığını”, ““Bakanlık olarak, bu sorunun çözümü hususunda, konu ile ilgili araştırmalar yapmış olan üniversitelerden destek almayı düşünüp, düşünmediğini”, “Aladağlar’da kurumaya yüz tutmuş ağaçların ıslahı için çalışma yürütülüp yürütülmeyeceği” sorularını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sormuştu.

 

Şafak, “Önlem Alınmazsa Milli Park Diye Bir Şey Kalmayacak” Dedi, Bakan Eroğlu Çalışmalara Başladı…

 

Bakan Eroğlu, “Ormanlarımıza arız olan Ökse Otu (Viscum albüm) ile mekanik mücadele kapsamında çalışmalar yapılmaktadır. Aladağlar Milli Parkındaki Göknar ağaçlarında, kabuk böceği ve ökse otuna bağlı kurumalarla alakalı olarak; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Niğde Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Araştırma Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlatılmıştır. Bu çalışmanın neticeleri esas alınarak gereken ıslah çalışmaları yapılacaktır” dedi.

ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN MANŞETE TIKLAYIN

 CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak Duyarsız Kalmadı!




Aladağlar'da Ormanlık Alan Yok Oluyor






Editör: TE Bilişim