CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle, son günlerde şehit ve gazilerimizin memleketlerine, ailelerine teslim edilmesi sırasında yaşanan sorunları dile getiren bir önerge vererek, durumu meclis gündemine taşıdı.

 

Şafak, önergesinde; “şehit ve gazilerimizin memleketlerine ailelerine teslim edilmesinden, askerlik görevini yaparken gazi olan fakat terörle mücadele kapsamında gazi olan Mehmetçiklerle aynı haklardan yararlanmamasından, gazilerimizin protez gibi tıbbı materyallerini kendi imkanları ile ödemesine” kadar her sorunu tek tek Başbakan Erdoğan’a sordu.

ŞAFAK, VİCDANİ BULUYOR MUSUNUZ ???

CHP’li Şafak, “Gazilerin, ailelerine hava değişimi için gönderilmesi sırasında toplu seyahat araçlarının kullandırıldığının kamuoyuna yansıdığını, bu durumun hepimizi rahatsız ettiğini, Gazilerin ailelerine gönderilmesi sırasında özel bir uygulamasının olup, olmadığını, özel bir uygulama yoksa bu uygulamayı vicdani buluyor musunuz?” diye, Başbakan’a sordu.

 

Şafak, Başbakan’a; “Kamuoyuna yansıyan görüntülerden sonra, gazilerimizin ailelerine gönderilmesi konusunda, Genel Kurmay Başkanlığı’nın yeni bir çalışmasının da olup olmadığının açıklanmasını” sordu.

GAZİLERİMİZİN SORUNLARI İÇİN TALİMAT VERECEK MİSİNİZ?

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Başbakan’a; “Gazilerimizin kalan ömründe sağlıktan faydalanırken birçok sorun yaşadığını, bu sorunların ortadan kalkması için ilgili bakanlıklara bir çalışma yapması yönünde talimat verip vermeyeceğini” sordu.

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sorduğu yazılı önergenin tam metni:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.

 

 

Doğan ŞAFAK

Niğde Milletvekili

 

 

Son günlerde şehit ve gazilerimizin memleketlerine, ailelerine teslim edilmesi; askerlik görevini yaparken gazi olan fakat terörle mücadele kapsamında gazi olan Mehmetçiklerle aynı haklardan yararlanmaması; yine gazilerimizin sağlıktan faydalanırken protez gibi tıbbı materyallerini kendi imkanları ile almaları sık sık gündeme gelmektedir.

 

Yine askerlik görevini yaparken, omurlar arasındaki elips şeklindeki diskin kısmen ya da tamamının patlaması ve sinirlere baskı yapması sonucu hareket kısıtlaması ve ağrı yapması sonucu bel fıtığı rahatsızlığının oluşması sonrası, askerlik sonrasında kişinin aynı hastalığının devam etmesine rağmen kişi tedavi hizmetlerinde yüksek ücretler ödemek zorunda kalmaktadır.

Bu bağlamda,

1-     Genel Kurmay Başkanlığı’nın, gazilerin, ailelerine hava değişimi için gönderilmesi sırasında toplu seyahat araçlarını kullandırdığı kamuoyuna yansımış, bu durum hepimizi rahatsız etmiştir. Gazilerin ailelerine gönderilmesi sırasında özel bir uygulaması var mıdır? Yoksa bu uygulamayı vicdani buluyor musunuz?

 

2-     Kamuoyuna yansıyan bu görüntülerden sonra, gazilerimizin ailelerine gönderilmesi konusunda, Genel Kurmay Başkanlığı’nın yeni bir çalışması var mıdır? Açıklayınız.

 

3-     Ülkenin birliği ve bütünlüğü için canını feda etmek isteyen askerimizin gazi olarak kalan ömründe sağlıktan faydalanırken birçok sorun yaşamaktadırlar. Bu sorunların ortadan kalkması için ilgili bakanlıklara bir çalışma yapması yönünde talimat vermeyi düşünüyor musunuz?

 

4-     Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin, tanınan haklardan faydalanma konusunda sıkıntıları vardır. Terörle mücadele kapsamında, görevde, doğal afetlerde gibi tanımlama ve sınıflandırma olmaksızın aynı hak ve imkânlardan yararlanmaları için bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

 

 

Editör: TE Bilişim