CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, milletvekilliğine seçildiği günden bu yana il ve ilçe örgütleriyle birlikte hareket ederek, geleneksel hale getirdiği; esnaf, çiftçi, sanayici, işçi, dernek, sendika, oda, resmi kurum ve kuruluşlara, köy, belde ve ilçelere ziyaret programına, geçtiğimiz hafta sonu 17-18-19 Mayıs tarihleri arasında Niğde merkez de esnaf, köy, belde ve ilçelere ziyaretlerde bulunarak devam etti….

  

18 Mayıs 2013 tarihinde, Altunhisar ilçe merkezinde ziyaretlerde bulunan Doğan Şafak ve CHP Niğde örgütü, esnafın ve halkın büyük ilgisiyle karşılandı. CHP’li milletvekili Şafak, Altunhisar ilçesinde esnafları tek tek gezerek, esnafın sorunlarını yerinde dinledi. CHP İl ve ilçe örgütü birlikte, Altunhisar ilçesinden hareket eden Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Yeşilyurt, Hasandağıulukışlası, Akçaören, Uluören, Karakapı ve Keçikalesi köy ve beldelerinde ziyaretlerde bulundu.

  

Yaptığı ziyaretlerde halkın sorunlarını dinleyen Şafak, Bor ilçesi Kızılca ve Çukurkuyu beldelerinde ziyaretlerine devam etti.

  

19 Mayıs 2013 tarihinde ziyaretlerine devam eden CHP Niğde milletvekili Doğan Şafak, hükümet meydanında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katıldıktan sonra ziyaretlerini sürdürmeye devam etti. Aynı gün Güllüce köyü Gül Baba Anma Etkinliklerine katıldı. Daha sonra Çamardı ilçesi ve bu ilçeye bağlı Bademdere, Çukurbağ, Demirkazık köy ve beldesinde ziyaretlerde bulundu. Akşam saatlerinde Bor ilçesinde, il ve ilçe örgütü ve partililerle Atatürk Düşünce Derneği’nin düzenlediği Fener Alayı’na katıldı. 

 

NİĞDE BELEDİYESİNE ŞİKÂYETLER SÜRÜYOR…

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak yaptığı ziyaretler sonrası değerlendirmelerde bulundu.

 

Şafak, “Niğde Merkezde, Bor caddesi ve Selçuklu caddesinde yaptığımız esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarımızdan, Niğde Belediye Başkanı ve yönetimi ile ilgili yoğun bir şikâyet aldık. Nazım İmar Planı ile ilgili vatandaş güvenini iyice yitirmiş. Niğde’de belediye önündeki ağaçların bilinçsiz şekilde katledilmesine vatandaşlarımızdan haklı olarak, büyük bir tepki var. Sürekli olarak belediye tarafından ağaçların sökülmesi son 2 yılda sökülen ağaç, Türkiye’deki orman yangınlarını geçti. Nüfusumuz işsizlik nedeniyle giderek azalıyor, ilimiz sürekli göç veriyor. Genç işsizlik, genel işsizlik oranının 2 kat üstünde. Gençlerimiz güvencesiz işlerde kısa süreli, uzun mesailerle çalışmak zorunda bırakılıyor.  Niğde halkı, Niğde’yi planlayacak, eğitim, sağlık, altyapı, üstyapı yatırımlarını bilinçli yapacak, dürüst, kültürlü,  bir belediye başkanına ihtiyaç duyuyor. Bunu da,  CHP’sinden bekliyor. Bizimde bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Halkın bu isteğini karşılıksız bırakmayacağız” dedi. 

 

NİĞDE’Lİ ÇİFTÇİ İSTANBUL KADAR TOPRAK EKEMEDİ

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Ziyarette bulunduğum köy, belde ve ilçelerde vatandaş hükümetten şikâyetçi. Esnafın ve çiftçinin durumu belli. AKP hükümetinden önce imalat sanayinin, milli gelir içindeki payı %18 idi. Türkiye dünya imalat sanayi üretimi liginde, 1990’da 13, 2000’de de 15. sıradaydı. AKP Döneminde,  10 yılın sonunda imalat sanayimizin milli gelir içindeki payı %15,6’ya indi. AKP iktidarı elinde Türkiye 2010’da dünyanın en büyük ilk 15 imalat sanayi ekonomisi liginden düştü. 6,5 İstanbul Büyüklüğünde Toprak Artık Ekilmiyor. AKP iktidara geldiğinde çiftçilerimizin işlediği tarımsal alan 24 milyon hektardı. 

 

10 yıllık AKP iktidarında işlenen tarım alanı 3,4 milyon hektar azaldı. Çiftçimiz, 6,5 İstanbul büyüklüğündeki tarım alanını ekemez hale getirildi. Tarımda kendi kendine yeten Türkiye, AKP iktidarında karnını doyurmak için Arjantin’den mısır, Ukrayna’dan buğday, Şili’den Angus ithal ediyor. Tüm Cumhuriyet tarihinde ilk kez (sap ve saman) AKP iktidarında ithal edildi. Yaptıkları uyguladıkları hiçbir şey, hiçbir politika doğru değil. Bu kadar yanlış yapan bir hükümet olamaz” dedi.

 

  

Editör: TE Bilişim