CHP Niğde milletvekili Adayı Doğan Şafak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik haftası dolaysıyla bir mesaj yayınlayarak, Atatürk İlkelerinin yılmaz savunucusu olduğunu ifade ederek CHP iktidarlığında çağdaş uygarlık seviyesini yakalayacaklarını ifade etti.
 
Doğan Şafak yayınladığı mesajda; “19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkması ile Anadolu’da ilk bağımsızlık ateşi yakılmış  oldu.

1915 yılında beceriksiz yöneticiler ve Alman emperyalizminin oyunları sonucunda anlamsız yere 1. Dünya Savaşı’na  sokulan  Osmanlı Devleti, 1919 yılına gelindiğinde yok olma sürecine sokulmuş, ordusu dağıtılmış, toprakları İngilizler, İtalyanlar, Ermeniler, Yunanlılar ve  Fransızlar tarafından işgal edilmiş durumdaydı. Halk yoksul, bitkin ve çaresizdi. Para yoktu. Silah yoktu. Asker yoktu. Gemi yoktu. Uçak yoktu. Tüm bu olumsuzluklara karşın emperyalist  işgal güçlerini ülkemizden kovacak, bağımsızlığımızı sağlayacak, kararlı, mücadeleci, örgütçü, halkına güvenen, “Önce ülkem ve ulusum” diyen bir önder gerekiyordu.İşte o önder Mustafa Kemal’di.
Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır.
Ulusumuzun evlatları, Kurtuluş mücadelemizde gösterdikleri kahramanlıklar ve yüksek yurtseverlik örnekleri ile ezilen uluslara örnek olmuşlardır.
19 Mayıs,  padişaha kul ve köle olmaktan özgür ve eşit yurttaşlığa, padişah egemenliğinden ulusal egemenliğe, monarşi rejiminden cumhuriyete giden  yolu açmıştır.   19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık ateşi sonrasında dağılan Osmanlı Devleti’nin külleri üzerinde ulus egemenliğine dayanan çağdaş-laik-demokratik Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.
Atatürk Devrimleri ile ulusumuz ve ülkemiz çağdaş uygarlık yoluna sokulmuştur.   Yaparak, yaşayarak, deneyerek, düşünerek, aklı,bilimi, mantığı kullanarak ortaya çıkarılan Atatürk İlkeleri, ülkemizi yönetenlere, gençlerimize, ulusumuza ve tüm dünya uluslarına ışık tutmuştur.
Dün ülkemizi işgal eden emperyalistlerin  bugün de boş durmadıklarını biliyoruz. Ulusumuzun evlatlarını, etnik-dinsel-mezhepsel ve siyasi farklılıklarını kaşıyarak  birbirlerine düşürmek istediklerini, ordumuzu, hukuk sistemimizi, laik-demokratik devlet ve toplum yapımızı, ulusal-üniter devlet yapımızı bozmak için çaba gösterenlere destek olduklarını biliyor ve görüyoruz.12 Haziranda ortaya çıkacak olan CHP iktidarı, ülkemiz üzerine, içerden ve dışardan oynanan bu oyunları bozacaktır.CHP iktidarında ülkemiz, atamızın işaret ettiği çağdaş uygarlığa,barışa ve kardeşliğe,refaha ve mutluluğa kavuşacaktır.Halkımız huzur bulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; tüm yurttaşlarımızı Atatürk’ün izinde yürümeye, ulusal birlik ve bütünlüğümüze, cumhuriyetimize, demokrasimize, Atatürk devrimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.” Diyerek bitirdi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim