CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, patateste yaşanan don olayı sonrası var gücüyle olaya çözüm üretmeye çalıştığını ama iktidar partisi mensuplarının bu olayı görmezden geldiğini ifade ederek, olayın ciddileştiğini görünce bir şeyler yapma gayretinde olduğunu ifade ederek; “İktidar bir kez daha Niğdelinin sorunları karşısında donmuştur!” dedi.
Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK- TYN HABER
Bayram öncesi sökülemeyen patateslerin hava sıcaklıklarının eksilere düşmesiyle birlikte toprak altında ki 200 bin ton patatesin donduğunu ifade eden CHP’li Şafak; “olay bana telefondan ulaştırıldığında ekibimle birlikte direkt olay yerine intikal ettik. Orhanlı, Konaklı, Edikli, Ağaçaşar, Alay kasabalarında tarlalarda yerinde inceleme yaptık. Notlarımızı aldık ve tatil bittiği anda TBMM’nin açılmasını bekleyip soru ve araştırma önergeleri vererek olayı TBMM gündemine taşıdık. Bu da yetmedi olayın Ulusal Medya temsilcileri ile birlikte düzenlediğimiz basın toplantısıyla tüm Türkiye’ye duyurduk. Bizim Niğdeli çiftçilerimiz için taleplerimiz net ve kesindi. Oysa iktidar partisine mensup, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, milletvekilleri bu olayı ısrarla 5 gün boyunca görmek istemediler. Ne zaman ki kendilerine gelen talep yoğunlaştı, ne zaman ki bizim çalışmalarımız dikkatlerini çekti, o zaman köylüleri ziyaret etmeye başladılar. Manzaranın korkunçluğu karşısında yapabileceklerini düşündüler. Eğer bu konuya çözüm bulamazlarsa bu bölgeden tamamen silineceklerinin farkındaydılar. Ama çözüm üretmek yerine maalesef halkı oyaladılar. Biz bölgenin tarımsal afet bölgesi ilan edilmesini isterken, bunlar bölgeye devlet elini uzatacak dedi. Bizler kamuya ait borçlar bir yıl ertelensin derken, kamu alacaklarını tahsil etme yoluna gitti. Bizler çitçinin zararı 30-40 milyon doları geçti derken, ilk başta rakamı küçültmeye gittiler. Buda yetmedi bizler zaman geçirilmeden zararlar tespit edilsin dedik, iktidar partisi ise bunun yöntemi üzerinde tartışarak zaman kaybettiler. Sonuç; çiftçi perişan, halk perişan, Niğde ekonomisi büyük yara aldı. Ama iktidar daha henüz Niğde gerçeğini görmüyor. Eğer Niğde’ye şimdi yatırım yapmayacak, şimdi yardım elini uzatmayacaksan ne zaman uzatacaksın? Dedi.
 
CHP’li Şafak, CHP Lideri Kılçdaroğlu’nun bu olayı Temmuz’da dile getirdiğini ifade ederek, “Niğde için yaptığımız acı tespitler şimdi gerçekleşiyor. Görünen köye kılavuz istemez. Eğer MEDAŞ elektiriği o köylere Mayıs’tan itibaren vermeye başlasaydı, hasat geç olmayacak, tarlada patatesler donmayacaktı. Böylece çiftçi hasat ettiği patatesle kamuya ve MEDAŞ’a ait borçlarını ödeyecekti. Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu bizzat bunu TBMM Grup Toplantısında bütün canlı yayınların önünde dile getirdi. Ama hükümet dediklerimize kulak asmadığı gibi bilgi ve verileri çarpıttılar. MEDAŞ ancak o konuşmadan sonra elektriği çiftçilerimize verdiler. MEDAŞ’tan sonra çiftçimizi soğuk hava çarpttı ve sonuçta Niğde kaybetti. Halkımızdan ve çiftçimizden talebimiz iktidara bu konuda daha yoğun baskı uygulayın. Bizler TBMM’de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.



Editör: TE Bilişim