Taksimde başlayan gösterilerle ilgili açıklamalarda bulunan, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, siyasetin, bürokrasinin, medyanın özellikle AKP’nin çıkarması gereken dersler olduğunu söyledi.

 

TOPLUMUN TÜM NEFES BORULARI TIKANDI

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak şu açıklamaları yaptı: “Bu konuda söylenecek o kadar şey var ki! 900 tane gerekçe var. Ben burada biraz genel, biraz yerel bazı noktalara vurgu yapmak istiyorum. Örneğin; Kanun tekliflerinde muhalefetin çalışarak hazırladığı, toplumun ve sivil toplum örgütlerinin isteklerini de içeren, komisyonlardaki önerileri, mecliste çoğunluğumuz var diye hiç kabul edilmedi. Genel kurulda muhalefetin hiçbir kanun teklifi ve önerisi dikkate alınmadı AKP milletvekilleri komisyonlarda ve mecliste; kanun tekliflerini okumadan onayladılar. Kanunların, maddelerinde yazılanların, çıkar amaçlı mı yoksa toplumun yararına mı diye değerlendirmediler. Anayasa’ya aykırılıkları defalarca söylenmesine rağmen kulak tıkadılar” dedi.

 

Başbakan Vatandaşı aşağıladı kutuplaştırdı, hakaret etti!

 

Şafak sözlerine şöyle devam etti: “Ülkeyi yöneten Başbakan maalesef halka, gençlere hakaret ederek aşağıladı. Bir Başbakana yakışmayacak sözler söyledi. Sarhoşlar, kafası kıyaklar, ayyaşlar, iki sarhoşun aldığı karar gibi toplumun kabul etmeyeceği sözler söyleyerek, davranışlar sergiledi.

 

Vatandaşların özel hayatına ve evine müdahale etmeye başladılar. Kaç çocuk yapacağına bile müdahale edildi. Özel hayatın sınırlarını çizmeye kalkıştılar toplumu ötekileştirdiler. Halkta sordu tabi ki; Vatandaşın evini mi yönetiyorsun, devleti mi yönetiyorsun?

 

Buda yetmedi, 5 çapulcu diye nitelendirdiler. Ama bunun böyle olmadığını gördüler” dedi.

 

 

TORPİL, SÜRGÜN, HAKSIZLIK, AÇ GÖZLÜLÜK HALKI KIZDIRIYOR

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak gündeme ilişkin yorumlarına şöyle devem etti: “Devlet dairelerindeki müdürler ve AKP yöneticileri yanlış baskıcı davranışta bulundular.  CHP’li ve MHP’li veya siyasetten uzak, işini yapan vatandaşlara, memur ve işçilere, şantaj, baskı, tehdit uyguladılar. Öğretmenleri sürgüne göndererek, iftiralarla, namussuzca yuvalarını yıktılar. Başka görüşten ek ders ücretini biraz fazla alıyor diye, oraya göz dikip yalaka ve yandaşları kendi adamlarını oraya tayin ettirdiler. Diğer öğretmenleri, memurları sürdüler” dedi.

 

İŞSİZLERİ KIZDIRDILAR!

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Hastanede özelleştirilen taşeron firmaların çalıştırdığı, Karayollarında taşeron firmaların çalıştırdığı işçilere bile göz diktiler. Örneğin; Hastanede, taşeron firma, 4 kişi ambulans şoförü alacaksa bile, AKP il ve ilçe yöneticilerinin,  ya yakınları, ya da yandaşları yerleştirildi. Kardeşim bırakta, bir tanede normal vatandaşın çocuğu alınsın bu kadar aç gözlü olunmaz.

 

Sosyal hizmetlerde yardım alan zavallı vatandaşlar, AKP binasına yönlendirildi. Bundan da hızını alamadılar CHP ve MHP’li yoksul üyeleri, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden isimleri alınarak naylon üye yapıldı.

 

Devleti, babalarının çiftliği gibi kullandılar. Makam ve mevki sahibi olanlar, altlarına 90 milyarlık araba çektiler. Köylerindeki hizmeti aksattılar.

 

Belediyede, haksız keyfi uygulamalar yaptılar. Yandaşlarına kıyak geçtiler. Vatandaşları dinlemediler. Gece ağaçları söktüler, kendi mahallelerine, evlerinin önüne, bağlarına diktiler” dedi.

 

Atanamayan Öğretmen ve Üniversite Mezunları Patlama Noktasına Geldi…

 

Şafak, “ TOKİ ihalelerinin, AKP’ye yakın kimselere gitmesi,  yapılan evlerin kalitesizliği, yoksulları kızdırdı. Sadece 2 gün greve gittiler diye, THY’den yüzlerce işçi işinden bir gecede atıldı. Sendika, grev hakkını tanımadılar” dedi.  

 

ÇİFTÇİLER BUNALDI!!!

 

CHP’li Şafak, “Özellikle tarımda çalışan hiçbir güvencesi olmayan çiftçilerin, ürünleri para etmedi. Tarımsal sulamada 6 köyün elektriği kesik, üretim yapamadı. Şu anda tarlada buğdayları, ürünleri yanıyor. Hükümet çiftçileri, çocuklarına ekmek veremeyecek duruma getirdi. Sonuç olarak; burada sayamayacağımız birçok neden insanları basınçlı bir şekilde patlamaya itti. Buradan iktidarın kendisini tekrar gözden geçirerek, hatalarını düzelterek öz eleştiri yaparak, bu olumsuzlukları en kısa sürede telafi etmesi gerekir” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim