CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Fransız senatosunun aldığı sözde ermeni soykırımı inkar yasasının cezalandırılmasını tarihe bir ihanet olarak değerlendirilip, “Fransa; tarihi, bilimi, hukuku hiçe sayarak girdiği bu maceranın bedelini ağır ödeyecektir!” dedi.

Haber: Gökhan ÖZBEK- TYN HABER

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Diyarbakır’a bir dizi inceleme yapmak ve bölge sorunlarını TBMM gündemine taşımak için bulunduğu sırada öğrendiği Fransa Senatosu’nun kararını değerlendirdi.

CHP’li Şafak, yaptığı açıklamada; “Fransa, bütün Dünya’ya kendini özgürlüğün ve insan haklarının savunucusu olarak göstermektedir. Oysa bugün övündüğü bütün değerlerle zıtlaşarak, insanlığın tarih katliamını yapmıştır. Bilimsellikten uzak, ulusları birbirine düşman eden, tarihi araştırmaların önüne set koyan bu zihniyet, artık tüm objektifliğini ve de özgürlük temsilciliği yok olmuştur!” dedi.

Şafak açıklamasının devamında “Fransa kendi geçmişini inkar ederek aldığı bu yanlıştan bir şekilde dönecektir. Fransa Anayasa Mahkemesi bu hatadan bir şekilde döneceğine inancım tamdır. Bu karar Fransız-Türk ulusunun arasına set çekmeyi amaçlasa da, Fransa bu hatadan devlet olarak geri dönmesi gerekir. AKP Hükümeti bu konuda daha yoğun bir mesai harcaması gerekmektedir. Devlet politikası üreterek bu krizin çözülmesi gerekir.!”

Cezayir soykırımına da atıfta bulunan CHP’li Şafak; “Fransa kendisini tarih yargıçlığına koyduğu sürece, tarihindeki kara lekeler yüzüne vuracaktır. Cezayir soykırımı hala belleklerimizde, üstelik bu soykırımın canlı şahitleri de var. Biz CHP olarak tarafsız ve bilimsel araştırmalar yapılmasından yanayız. Yapmadığımız bir soykırım için bugün Fransa’da bir ulus mahkum edilebiliyorsa, bunun yaratacağı sıkıntılar ve diplomatik etkileri daha büyük olacaktır. Kimse ama kimse kendi meclisini tarihçi olarak konumlamasın! Bu işin sonu insanlığa ihanet etmeye kadar varır. Yarın bir gün başka bir ülkenin , başka bir meclisi çıkar, sen şu tarihte şura da, şu soykırımı yaptın derse , artık tarih biliminin hiçbir anlamı kalmayacaktır! Eğer Fransa ve akabindeki ülkeler tarihi ortadan kaldıracak bu hareketlerine ısrarla devam ederlerse, tarih yeniden ve ezilen ve direnen uluslar tarafından yazılacaktır. Hiçbir parlamentonun, düşünce özgürlüğüne aykırı ve bir ulusu top yekün olarak katliamcı olarak ifade edemez. Buna gücü de yetmez, yetmeyecektir.!”

CHP’li Şafak açıklamasının sonunda seçim bölgesi olan Niğde’de yaşanan Fransız İşgaline atıfta bulunarak; “ Fransa , kendi emperyalist tarihiyle de yüzleşmesi gerekir. Ben Niğdeliyim. Fransız emperyalist saldırısı Kurtuluş Savaşı öncesi Pozantı’ya kadar gelmiştir. Fransa bu işgalle birlikte, zulüm, işkence ve cinayetler işlemiştir. Pozantı cephesinde, bu emperyalist saldırıyı durdurmak için bir çok Niğdeli vatan evladımız şehit düşmüştür. Şimdi sen bu tarihinle yüzleşmeden, bizim tarihimize iftira atarsan, sadece kendi halkına değil, bütün Dünya’ya komik duruma düşersin!” dedi.


 

Editör: TE Bilişim