Milletvekili Doğan Şafak, Halk Tv.’de Canlı Yayına  katılacak, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na Niğde’nin sorunlarını iletecek.

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve CHP Genel Başkan Yardımcısı  Gökhan Günaydın ve  patates çiftçi temsilcileri ile  birlikte bu gün Halk Tv’de canlı yayına  katılacak.  Niğde’nin  Orhanlı, Karatlı , Bağlama , Edikli , Ağcaşar, Kiledere  köy ve kasabalarında  tarlada ürünleri yanan çiftçiler adına Başbakan’a çağrıda bulunacaklar.  

 

 

Milletvekili Doğan ŞAFAK bu gün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçtaroğlu ile konuyu görüşecek.  

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak konu ile ilgili yaptığı açıklamada ; “ Mecliste defalarca bu konuyu gündeme taşımamıza rağmen  defalarca yazılı, sözlü önerge vermemize rağmen Hükümet kanadından ve Medaş’tan en ufak bir çözüm üretilmemiştir.

 

Şu ana kadar  bölgenin bütün sorunlarını   Meclis’e taşıdık,    don olayını, ambarlarda ürünün çürümesini, para etmemesini, köylünün borçlarını, gübrenin, mazotun   pahalılığını defalarca anlattık,  ancak ne  Tarım Bakanı’ndan  ne de  Enerji  Bakanı’ndan  hiçbir çözüm ya da adım gelmedi.

 

Bugün çiftçinin 100 bin 150 bin tonun üzerinde ürünü yanmakla  karşı karşıya,  biz diyoruz ki çiftçi ödeyemedi,  ödemedi,  haklı ya da haksız ama böyle bir yangın bu bölgede var  bu yangın en kısa sürede sayılı saatlerde söndürülmeli bir kez daha yineliyorum kim haklı, kim haksız ben buna bakmıyorum ama böyle bir infiala yol açacak, huzuru bozacak sorun var bunu görmezden gelemeyiz, yok sayıp yanan ürünün ne yapayım kardeşim ekmeseydin diyemeyiz, anlatmaya çalıştığımız olay bu” dedi.



Editör: TE Bilişim