CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak önceki gün Niğde ziyaretini gerçekleştiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı eleştirerek, Niğde’ye son 5 ayda 14 bakanın geldiğini hatırlatarak yapılan icraatın vaatlerden ibaret olduğunu söyledi.
 
 
“Otoban için 1 bakan, 1 başbakan daha bekliyoruz!”
Salı günü Niğde’yi ziyaret ederek Niğde’nin en önemli sorunu olan havaalanı konusu gündeme almayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Niğde’ye gelme nedeninin oldukça gülünç bir durum olduğunu aktaran CHP’li Şafak; Bakan açılışa geliyor! Ne açılışı diye düşünüyoruz. Daha önce defalarca açılan otoyolun açılışı! Garip olanda bu. Bizler AKP iktidarlığında bir yerin defalarca açıldığını gördükçe şaşıyoruz, bunlar mı devleti yönetiyor diye? Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Bakan Yıldırım’ın geleceği gün basılmış bir broşür elimize geçiyor! Proje bilgilerine baktığımızda sadece şaşıyoruz! Projenin adı Ankara-Pozantı Otoyolu! Projenin adı güzel. Kendisi de bittiğinde güzel olacak! Projeye bakıp ta sakın ola AKP projesi demeyin. Ekim 1998 yılında Ecevit hükümeti tarafından yapılmış ve 10 parça halinde ihale edilmiş bir proje! Böylece Pozantı-Niğde yolu 2003’den günümüze 7 yılda tamamlanıyor! Ama 12 Haziran 2009’da yani 2.5 yıl önce başbakan bu yolu yani Kemerhisar-Pozantı yolunu açmıştı. İsteyen baksın gazetelere, internetlere. Üstelik 66 kilometrelik bu etap tamamlanmıştı. Broşürde detaylara baktığımızda ağlanacak halimize güleceğimiz bir manzarayla karşı karşıyayız! Projenin toplam uzunluğu 50,6 kilometre! Açılacak kısımsa yani Salı günü Bakan tarafından açılan kısımsa 27,4 kilometre! Daha tamamlanacak ve bir hesaptan da açılacak kısım 27,4 kilometre! Bu ne demek isteyen Niğdeli hemşerilerime söylüyorum. Daha bu otoyol 1 defa Ulaştırma Bakanı tarafından ve bir defa da yani sonuç kısmında başbakan tarafından açılacak demektir. Ulaştırma bakanı her 27 kilometrede açılış yapacak, son kısmı başbakan 50.6 kilometrenin açılışını yapacaktır. AKP İktidarının halkı kandırdığını biliyorduk da, AKP’li yöneticiler bakanlarını, bakanlarda Başbakanlarını kandırdıklarına Niğde’de şahit olacağız! Sonra Başbakan Niğde’yi yol ağına kattık diyecek. Neyse ki bunu 2012’de diyecek. Ama 2010 yılında TUİK verilerine göre Niğde bölünmüş yol yapında Türkiye 76. Olduğu gerçeği değişmeyecek. Çünkü 2011’de toplam yapılan yani açılan yol 27,6 kilometre olduğuna göre 2011 sonunda sıralamadaki yerimiz 76.lıktan daha kötü olacak.” dedi.
 
“Niğde Vaat değil Havaalanı İstiyor!”
Otoyol açılışı sonrası Niğde’nin 17 yıldır yatırımına başlanan fakat tamamlanmayan daha da kötüsü yatırımlardan çıkan Niğde havaalanı konusuna hiç değinmeyen Bakan Binali Yıldırım’ı sert bir üslupla eleştiren CHP’li Şafak; “Niğde; çağ atlamak istiyor. Konya-Adana-Kayser-Mersin arasına sıkışmış bu şehir, sanayileşmek, kalkınmak istiyor! Bunun için yatırımcı çekmek, ulaşım olanaklarını gerçekçi kılmak gerekir. Bunun için Niğde’nin ivedikle havaalanı sorununu çözmesi gerekir. Hani Çiller- Yılmaz-Ecevit dönemlerinde bitirilmeyen projeleri bitirdiğinizi iddia ediyordunuz! Hani büyüme hızımız dünya ikincisiyiz diye övünüyorsunuz. Siz tam tamına bugün itibariyle 9 yılı geride bıraktınız. 10 yılındasınız. Niğde havaalanı projesi sizinle birlikte yaşlandı. Ama sizinle bitmiyor! Bu utanç Niğdelinin mi yoksa sizlerin mi? AKP 3 dönemdir iktidar, Niğde’de 3 dönemde toplam 9 milletvekilinin 6’sı sizin vekilleriniz, onlar dile getirmiyorsa ben dile getiriyorum! Eğer Niğde’nin kalkınmasını istiyorsanız bu havaalanı konusunda bir çözüm bulun. Yok yapmayacaksanız, 9 yıldır her seçim öncesi sizin adaylarınız tarafından verilen havaalanı vaatleri ile halkı kandırmayın!” diyerek Bakan Binali Yıldırım’ı bu konuda acil çözüm getirmeye davet etti.
 
Bor Yolu İçin Önlem Şart!
CHP’li Şafak, geçtiğimiz ay Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a yazılı soru önergesi verdiğini hatırlatarak; “Bor yolunda çalışmalar devam ediyor. Ama nedense can kayıplarının önüne bir türlü geçilmiyor! Madem Niğde’ye bir iyilik yapacaksınız, bu can kayıplarını engelleyecek önlemler alarak yol çalışması yapın. Niğdelinin burnundan ve canından getirmeyin” dedi.
 
“27 kilometrenin yapımı 227 milyon dolar artı iş kaybı!”
Her27 kilometrede gerçekleşen açılışlarla birlikte Niğde’de bürokrasi-iş dünyasında yaşamın bakanın gelmesiyle durduğuna dikkat çeken Şafak; “Hal böyle olunca, Niğde’yi yönetenler her 27 kilometrede bir toplanıyor, bakanın peşinde koşturuyor. İş gücü kaybı, açılış masraflarıysa, toplanan deprem vergileriyle birlikte yol ve açılış olarak vatandaşa biniyor” dedi. 50.6 kilometrelik yolun yapımı için 420 milyon dolar ödeyen hükümetin, Salı günü açılışı yapılan yol için ödediği tutarın 227 milyon doları geçtiğini de ifadelerine ekledi.
 
Niğde’de Ortaçağ Yollarıyla, Niğdeliye Engizisyon Eziyeti!
 
CHP’li Doğan Şafak son olarak Bakan Yıldırım’ın Niğde Belediye ziyaretini değerlendirerek; “Bakan Yıldırım, birde Niğde Belediyesi’ne teşekkür etmiş. Manidar olan da aslında bu. Niğde Belediyesi’ni Teşekkür etmesi gereken, en son kişi Ulaştırma Bakanı’dır. Eğer bakan etrafındakilerden sıyrılıp Belediye önünde şöyle bir ara sokaklara ya da diğer caddelere kendi aracıyla gitmiş olsa, Niğde’de ki ulaşım sorununu ve yolların halini görse utanırdı. Niğde ortaçağ karanlığında ki yollarıyla, sürücülere engizisyon eziyeti çektiren belediyesine her gün kin kusarken, bakan Belediye’ye teşekkür ederek aslında Niğdelilerle dalga geçiyor. Acaba bakan beyin biraz cesareti olsa da sadece kendi alanı ile ilgili, Niğdeliye, Niğde’deki ulaşım nasıl diye sorsa bütün gerçekliği bütün çıplaklığıyla görürdü. Ama ne ona o gerçeği gösterirler, ne de o öğrenmek ister. Çünkü kendi yarattıkları küçük dünyalarında herkesin kendileri gibi mutlu olduğunu sanırlar. Oysa gerçek bam başkadır. Gerçek halkın hissettiğidir. Ve ben halkın milletvekili olduğum sürece bu gerçeği haykırmaya, bu gerçeği dile getirmeye ve bu gerçeği çözmeye devam edeceğim” dedi.
 
“Havaalanı İçin Birlik Şart!”
CHP’li Şafak Niğde’deki yöneticilere seslenerek Havaalanı konusunda tam bir mutabakat sağlanarak iktidardan bunu net bir şekilde talep edilmesi gerektiğini hatırlatarak, bakanlar geldiğinde Niğde’de sadece teşekkür sunmak yetmez dedi! 



Editör: TE Bilişim