CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla Hayvancılık Kredisi Alan Vatandaşın Sorununu Dile Getiren Yazılı Soru Önergesi verdi…

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’ den sorularına yanıt istedi.

 

Doğan Şafak yazılı soru önergesinde, “Hayvancılık Kooperatifleri kanalıyla, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları maddi durumu kötü olan vatandaşlara hayvancılık kredileri sağlamıştır. Bu faizsiz sağlanan kredileri vatandaşımız 8 yıl gibi bir arayla tekrar Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına ödeyeceklerdir. Maddi durumu düşük ve Sosyal Yardımlaşma Vakıflarından hayvancılık desteği alan vatandaşlarımız, Niğde İlimizde Mart 2014 tarihinde ilk taksitlerini ödemeye başlayacaklardır. Kooperatifler, üyelerinin ilk ödemelerini yapmada zorlanacaklarını ve ödemelerin ertelenmesini istemektedirler” dedi.

 

Şafak önergesinde “Niğde İlinde; Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Hayvancılık desteği alan kaç vatandaşın olduğunu” Bakan Eker’e sordu.

 

Doğan Şafak, “Türkiye genelinde Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından Hayvancılık kredisi verilen kaç vatandaşın olduğunu ve Kaç vatandaşın son bir yılda kredilerinin ilk ödemesini yapamadığını da” Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı’na sordu.

 

Kredilerin İlk Taksitini Erteleyecek misiniz?

 

CHP’li Vekil yazılı soru önergesinde vatandaşın durumunu dile getirirken şu soruyu da Bakan Eker’e sordu; “Maddi durumu düşük olarak hayvancılık kredisi alan vatandaşlarımızın, Mart 2014 tarihinde ilk ödemelerini yapması gerekmektedir. Bu ödemeleri yapacak gücü olmamasından dolayı, kredilerinin ilk taksitlerini ileri bir tarihe ertelemeyi düşünüyor musunuz?” dedi.

 

Şafak, “Bakanlık olarak; Hayvancılık Kooperatifleri üyelerine, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından verilen hayvancılık kredilerinin ertelenmesi konusunda, illerdeki mütevelli heyetlerine her hangi bir talepte bulunacak mısınız?” sorusunu Bakan Eker’e sorarken,  kredi çeken ve geri ödeme de güçlük çeken vatandaşın durumunu da meclis gündemine taşımış oldu.

 

 

Editör: TE Bilişim