CHP Niğde İl Başkanlığı Kadın Kolları Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bir araya geldi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları üyesi partililer Niğde Şehir Lokantası’nda bir araya geldi. CHP’nin Kadınlar günü etkinliğine,  Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İl Başkanı Ünal Baykan, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen, Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, bazı ilçe ve belde başkanları ve partili kadınların katıldığı etkinlikte, CHP Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Fikriye Derin de bir konuşma yaptı.

 

 

AKP’nin oyu Niğde’de % 23’e düştü.. Üç nedeni var

 

Derin’in konuşmasının ardından etkinlikte kısa bir konuşma yapan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, salonda bulunan kadınların emekçi kadınlar günü kutlayarak başladığı konuşmasında ; “ Niğde’yi karış karış dolaşıyoruz, burada Başbakan’ın da itiraf ettiği gibi AKP Niğde’de yüzde 23’e düştü. Bunun üç nedeni var, Bir… Belediyeler çalışmıyorlar,  İki… Ekonomik sıkıntılar, Üç… Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarını, çoğrafyasını teröristlerle pazarlık yapan bir Hükümet… En kısa sürede Atatürk’ün yoldaşları bu emparyalistlerin oyunlarını bozacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bayrağını yine en yükseğe tekrar dikecektir. “dedi.

 

Şafak kısa tuttuğu konuşmasının devamında “ Gazi Mustafa Kemal derki, Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir…der.. Kadınlarımızla köy köy, kasaba kasaba, mahalle mahalle, çalışacağız”diyerek sözlerini tamamladı.

 

Şafak’ın konuşması ardından eşi Nuran Şafak’da bir  konuşma yaptı. Nuran Şafak kadınlar gününde partili kadınlara hitaben kadınlarla ilgili ilginç bir konuşma yaptı. Nuran Şafak ; Bu günde tüm dünyada kadınlar günü olarak kutlanan bu günde çeşitli etkinlikler düzenlenir. Ancak bizde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’nun işgal edildiği 19 Mayıs 1919 tarihinden  itibaren başlattığı Kurtuluş Hareketi içinde yer alan binlerce kadınımız Cumhuriyetin Temelinde en büyük pay sahibi olmuştur. Cumhuriyetin ilanından itibaren 10 yıl içinde ailede, eğitimde, siyasette birer eşit birey olarak haklarını sağlayan devrimler bir bir hayata geçirildi. Dünden bu güne bazı haklar kazanıldıysa da şiddet gören kadınlarımız var, kadınlarımız eşitlik için, bağımsızlık için, daha iyi bir yaşama ve çalışma koşulları için, şiddete karşı haklı mücadelelerini sürdürmektedirler” diyerek konuşmasına kadınları anlatarak devam etti. Program konuşmaların ardından, sohbetler edilerek devam etti.

VİDEO : Ali Akbaş  Boradair.com 

Editör: TE Bilişim