Niğde Üniversitesi ve Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “Robotlarla Bilim Öğreniyorum” projesi için başvurular başladı.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığınca 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları proje çağrısı kapsamında Türkiye genelinde yüzlerce proje arasından desteklenmeye değer bulunan proje ile Niğde’de ortaokula devam eden 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerine kodlama, robotik programlama ve web araçları ile ilgili eğitim verilecek.

Bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla desteklenmesini amaçlayan projede öğrencilere çeşitli kodlama araçları ile temel programlama dilleri öğretilecek ve bu becerileri çeşitli sensörler kullanarak robotlar üzerinden fen konularını uygulamalı olarak öğrenme imkânı bulacaklar.

Proje; üniversitemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Özel yürütücülüğünde, Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri ve diğer üniversitelerden akademisyenlerin işbirliğinde gerçekleştirilecek olup, robotlar ve sensörler ile fen deneyleri yapıp öğrenmenin keyfine varmak isteyen öğrenciler 8 Haziran 2015 tarihine kadar başvurularını yapabilecekler.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için:

http://robotlarilebilimogreniyorum.weebly.com
https://www.facebook.com/robotlarlabilimogreniyorum
https://twitter.com/robotlarlabilim

Editör: TE Bilişim