İşçi Parti Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım ; Reyhanlı’daki patlamalardan BOP Eşbaşkanlığı sorumludur” dedi.

 

İP Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım konu ile ilgili yaptığı açıklama da ; İşçi Partisi olarak öncelikle, 11 Mayıs günü Reyhanlı’da meydana gelen kahredici olayda yaşamını yitiren yurttaşlarımız için başsağlığı, yaralananlar için acil şifalar diliyoruz.

 

Reyhanlı’da terör bombalarının patlatılması ve çok sayıda yurttaşımızın ölümü ve yaralanmasından, Anneler günü arifesinde Hatay’da ağlayan analardan BOP Eşbaşkanlığı sorumludur.

AKP iktidarının sınırları terör örgütlerine teslim edip güvenlik güçlerinin görevlerini yapmalarını önleyerek, terör kamplarını açıp çapulcuları besleyip, teçhiz eden ve ellerine mühimmat vererek, dost ve komşu ülke Suriye’nin üzerine salanlar, komşuya ihraç ettikleri terörü ülkemize de taşımışlardır.

 

AKP iktidarının, ABD hesabına yürüttüğü Suriye’ye düşmanlık operasyonu Türkiye’yi daha büyük tehlikelere sürüklemektedir. Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa yaşanmaz hale gelmiştir.


Başından bu yana Suriye’nin güvenlik ve bütünlüğünün Türkiye’nin güvenlik ve bütünlüğü olduğunu, tıpkı Irak gibi Suriye bölünürse Türkiye’nin de bölüneceğini ısrarla söyledik.


Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu derhal istifa etmelidir. Terör kampları derhal kapatılmalı, çapulcular sınır dışı edilmelidir.

 

Tayyip Erdoğan - Abdullah Gül iktidarı, Türkiye ve bölgemiz için güvenlik sorunudur.

 

Türkiye’nin bütünlüğü ve güvenliği, komşularımızın güvenliği ve bölgemizin huzuru için BOP Eşbaşkanlığı yönetimine son vermek, acil ve yakıcı görev olarak Türk Milletinin önündedir.

 

BOP Eşbaşkanlığı yıkılacak, Türkiye, Suriye, Irak ve İran’ın birlik ve dayanışma içinde oluşturacakları Batı Asya Birliği, bölgemizdeki ABD güdümüne son verecek, barış ve refahı hâkim kılacaktır.

 

 

Editör: TE Bilişim