İşçi Partisi Niğde İl Başkanı yaptığı basın açıklamasında ; Z.Cem Yıldırım ; Amaç Türk  Köylüsünü Topraksız Bırakmaktır!” dedi.

 

Z.Cem Yıldırım basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

  

MEDAŞ Niğde’de bulunan yerel gazetelere, tesadüf bu ya, Orhanlı çiftçisinin Cuma ve pazar günkü eylemlerinin hemen ertesinde geçtiğimiz pazartesi günü “ MEDAŞ nerede hizmet orada ” başlığıyla tam sayfa reklâm verdi. Yine MEDAŞ dün yerel medyaya Orhanlı çiftçisinin kesilen elektrikleri konusunda tam sayfa ilan verdi.

 

MEDAŞ ilanında diyor ki, “ tarımsal sulama sorunu bir enerji sorunu değildir. Bu nedenle çözüm bir elektrik dağıtım şirketi olan MEDAŞ’ tan veya Enerji Bakanlığından beklenmemelidir. Bu anlayış ile hiçbir zaman soruna çözüm bulunmasının mümkün olmadığı açıktır, çünkü sorun aslında bir “ tarım sorunudur ”. Elektrik de diğer tarım girdileri olan mazot, gübre, tohum gibi bir tarım girdisidir ve bedelinin ödenmesi gerekmektedir. ”

 

MEDAŞ nerede hizmet orada anlayışının bir gereği olsa gerek ki, dün Orhanlı Kasabası girişindeki elektrik direklerinin, elektrik şirketinin iş makinesi tarafından yıkıldığını yerinde gördük. Evet, gerçekten de MEDAŞ nerede hizmet orada. Orhanlı çiftçisinin bu hizmetten nasıl memnun olduğunu dün biz Orhanlı Kasabasında gördük, bir diyaliz hastası ölmek üzereydi ve bir kısım köylü yine bu hizmetten faydalanarak teyemmüm abdesti alıyordu!

 

Yine çözüm amaçlı çalışan yabancı sermayeli MEDAŞ şirketinin tarımsal sulamada kullanılan elektriği kesmesi, köylünün borcunu ödeyememesini sağlama alıyor, hatta hasat kaldırma masraflarını da ortadan kaldırıyordu.

 

Bu arada, elektrik şirketi ilgili devlet kurumları tarafından nasıl denetlenmektedir? Burada bir keyfi uygulama söz konusudur. Borcu olmayanın da elektriği kesilmiştir.

 

Amaç belli, şirket patates hasadı istemiyor, icra ve aracı kişiler yoluyla hacizli topraklara el koyma derdinde. İsrail’in Filistin’de yaptığı gibi yani. Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin 49 yıllığına İsrailli şirketlere devrini de bu çerçevede düşünmek yerinde olur.

 

Bu yaşadıklarımız Türk köylüsünü topraksız bırakma operasyonudur. Şemdinli’de ABD destekli terör olayları, Türk ordusuna yapılan Ergenekon ve Balyoz tertipleri ile Suriye’yi bölme girişimleri aynı zamanda köylümüzü topraksız bırakmak içindir. Elektrik şirketinin art niyetli olduğu artık anlaşılmıştır.

Site Yönetimden Not: Niğde'de yayın yapan Yeniyıldız gazetesinde söz konusu reklam yayınlanmamıştır. 






Editör: TE Bilişim