Niğde İl Genel Meclis Toplantılarının İnternet üzerinden canlı olarak yayınlaması geçtiğimiz aylarda CHP’li Meclis Üyesi Rasim Yılmaz tarafından soru önergesi ile teklif edilmişti. Yapılan bu teklif AKP’li üyeler tarafından kendi gruplarında görüşmek üzere zaman istenmişti.
Çoğunluğun AKP Üyelerinden oluşan İl Genel Meclis Çeşitli İşler Komisyonu konu ile ilgili bir rapor ile Rasim Yılmaz’ın bu talebini reddetti.
CHP’den İl Meclis Üyesi Rasim Yılmaz konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Rasim Yılmaz; 06.04.2016 Çarşamba Günü Niğde İl Genel Meclisine,  Meclis'in internetten Canlı Yayınlanması konulu verdiğim önerge de;  ‘’Bütün Türkiye'nin ve Niğde halkının İl Genel Meclis'ini daha şeffaf, daha hızlı ve daha tarafsız takip edebilmesi için Meclis Toplantılarının canlı yayınlanmasını Meclisten talep etmiştim.  

İl Genel Meclisi’nin Çeşitli İşler Komisyonuna ve Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna iktidar partisi dahil bütün partilerin mutabakatı ile önergenin havalesi oy birliği ile kabul edilmişti. Ancak Komisyon teklifimizi inceleyen çoğunluğu AKP’li üyelerin oluşturduğu İl Genel Meclis Üyeleri oy birliği ile Niğde İl Genel Meclisi toplantılarının  internetten canlı yayınlanmasını reddetti.

Raporda; “Yapılan değerlendirme sonucu, 5302 sayılı il özel idaresi kanununun 12. Maddesi ve İl Genel Meclisi'nin Çalışma Yönetmeliğinin 11. Maddelerinde Meclis Toplantıları halka açıktır  Hükmü yer aldığından ve İl Genel Meclisinin  14.04.2014  Tarih ve 50 sayılı kararı ile il genel meclisi tutanaklarının sesli ve görüntülü cihazlara kaydedilmesine karar verildiğinden toplantıların internet üzerinden canlı yayınlanması Komisyonlarımızca uygun görülmemiştir” denilmiştir.

Şimdi AKP’li  yetkililerden kamuoyun huzurunda sormak istiyorum.

1- Niğde İl Genel Meclisinin canlı yayınlamasını neden uygun bulmadınız?

2- Ses ve görüntü kaydeden cihazlarımız var diyorsunuz. Cihazların kayıt ettiği görüntüleri İl Özel İdaresi İnternet sitesinden herhangi bir masrafa meydan vermeden bir link ile halkın izlenmesine neden engel oluyorsunuz?

 3- CHP’nin bu teklifi kimin çalışıp kimin çalışmadığını ortaya koyacak diye mi korktunuz?

 4- Toplantıların halka açık olduğunu iddia ediyorsunuz. İl Genel Meclis üyelerine ve birkaç basın mensubu kardeşlerimize bile dar gelen bir salona Niğde Halkını nasıl sığdırmayı düşünüyorsunuz?

 5- Köylerde muhtarlarımız ve köyde yaşayan halkımız yada gurbetçi hemşerilerimiz ev veya işyerlerinden köyleri ile ilgili kararlar alınırken canlı izlemelerine neden gocundunuz?

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN.. İLGİLİ VİDEO AŞAĞIDA



 
Editör: TE Bilişim