CHP'li İl Genel Meclis üyesi Rasim Yılmaz, AKP'nin tarım politikasını eleştirdi ve Niğde özelinde AKP Milletvekillerinin seçim öncesi patates konusunda verdikleri sözleri yerine getirmesini istedi. 

CHP'den Niğde İl Genel Meclis Üyesi olan Rasim Yılmaz açıklamasında;  " 1 Kasım seçim kampanyası boyunca özellikle patates üreten köy ve kasabalarda, AKP Milletvekili Adayları biz tek başımıza iktidar olmadığımız için patates fiyatları iyi gitmiyor. Çünkü bizler komşu devletler ile anlaşma yapamıyoruz, yetkimiz yok. Bu yüzden de patates fiyatları iyi gitmiyor, Getirin bizi iktidara patatesinizin ,fasulyenizin, elmanızın ve bütün ürünlerinizin ihracat anlaşmalarını yapalım ve Niğde'li üreticilerimizin ürünleri değer bulsun diye meydanlarda ellerinde mikrofon bas bas bağırmışlardı.

CHP Niğde İl Genel Meclis Üyesi olarak, üreten hemşehrilerimize daima doğruları söylemek bizim boynumuzun borcudur. AKP liler fazla oy alabilmek uğruna yalanları peşi peşine sıralamaktadırlar.  Komşularımızın Büyük bölümü ile Türkiye olarak aramızı açan AKP politikalarıdır.  Bir çok komşumuzda ülkemizin maalesef büyükelçisi bile yoktur.  AKP nin uygulamakta olduğu Ortadoğu politikaları yüzünden Türkiye'nin dünyadaki saygın çizgisi zarar görmektedir. AKP nin yanlış Ortadoğu politikası hem mücadele ettiğimiz terör örgütlerine güç kazandırmış hemde, Türkiye'nin tarımsal ihracatına büyük zarar vermiştir.

Şimdi ben meydanlarda bağıran AKP milletvekillerine buradan sesleniyorum. Yüce Milletimiz size inandı ve tek başına iktidara getirdi. 

Hadi komşu ükeler ile anlaşma yapın.. 1.5 Milyon ton patates üreten Niğde sizden sözünüzü tutmanızı bekliyor.. Bakın patates 0.40 lira üretim maliyeti ise  0,45 lira...   Hadi yapın"dedi. 

Editör: TE Bilişim