Niğde İl Genel Meclisinin bugün ki toplantısında ilginç bir tartışma yaşandı.

Haber: Selim GÖKEL

Video: Enes Can ÖZMEN

İl Genel Meclisi Başkanı Mahmut Peşin’in yönettiği toplantıda gündemdeki konular karara bağlandı. Toplantıda CHP İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz’ın yaptığı konuşma güne damga vurdu.


İl Genel Meclis Toplantısın da,  Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz’ın geçtiğimiz gün Ak Parti Kadın Kolları ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın da katılımı ile İl Yönetiminin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Niğde Savcılığına şikayet etmesi  ile ilgili konuşması güne damgasını vurdu.


AKP’Lİ HANIMLAR ŞİKAYET EDİYOR, SİZ ONLARA DEĞER VERMEDİĞİNİZDEN GİDİP BİR DE SİZ ŞİKAYET EDİYORSUNUZ.

 

CHP’nin Meclisteki tek üyesi Rasim Yılmaz yaptığı konuşmasında; Geçtiğimiz günlerde AKP Kadın  Kolları Genel Başkanımız  sayın  Kemal Kılıçdaroğlu’nu mahkemeye verdi. Sebebi de Cumhurbaşkanına yaptığı tarafsızlığı ile ilgili eleştirileri içeren sözlerdi. Ancak Ortaçağ karanlığından kurtulamamış AKP Kadın Kollarının şikayetini galiba hesaba almamış olacak ki, bir de gittiler, İl Başkanı, Belediye Başkanları, İl ve ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri hep birlikte Genel Başkanımızı bir kere daha şikayet ettiler. Aralarında İl Genel Meclis Üyelerimiz de vardı. Bundan dolayı bizi ilgilendiriyor, çünkü birlikte çalışıyoruz. Bakın siz… Dünyanın en büyük devrimcisi, kurucu idaresi, CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunda oturan bir insanı şikayet ediyorsunuz. Öncelikle hanımlara karşı saygısızlık ediyorsunuz diye düşünüyorum. Önce hanımlar şikayet ediyor. Siz onlara değer vermediğiniz için ardından birde gidip siz şikayet ediyorsunuz. Üstelik de siz onlardan 30 metre önde gidiyorsunuz. Hanımlar 30 metre geriden gidiyor. Lütfen 1939 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımış, kadın erkek eşitliğini bu ülkeye getirmiş Cumhuriyet Halk Partisini şikayet ederken bile düşüncelerinizi ortaya koyuyorsunuz. Bence AKP’de şikayet yapan hanım arkadaşlardan  özür dilemelisiniz” dedi.

 

PATATES SAKAL BIRAKTI, AKKAYA’NIN PİS KOKUSUNDAN DURULMUYOR

 

Rasim Yılmaz konuşmasının devamında; Siz  Kemal Kılıçdaroğlu’nu mahkemeye vereceğinize kadar…

 

Çinlilerin Bor’a yatırımı ne oldu?, buna bir bakın. Tıp Fakültesi ne durumda buna bir bakın?. Havaalanı ne durumda?. Hastane binası 2-3 yıldır orada kaldı bir bakın… Akkaya Barajı  pislikten kokudan yanından geçilmiyor. Niğde Üniversitesinin değerli akademisyen ve değerli öğrencileri orada yaşıyor, onun yanına da bir yurt yaptık. O insanların burnunun direği kırıldı… Ona bir bakın isterseniz…

Patates sakal bıraktı, bıyık bıraktı. Bugün Patates depolarda çürüyor. Bakın Ziraat Odası Başkanı meclise gidiyor. 400 tane vekile 400 çuval patates hediye ediyor. Siz sanki Niğde’de patates çok iyi para yapıyor, güllük gülistanlık gibi haberler yaptırıyorsunuz. Oysa patates para etmediği için meclise girdi. Fasülye 2 liranın altına düştü alan yok, satan yok, Çin’den barbunya getiriyorsunuz. Niğde üreticisi mağdur. Siz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu mahkemeye verinceye kadar keşke bu işlere baksanız. 6 bin 500 tane çiftçi arkadaşımızın kuyu ruhsatı yok. Keşke bu işlere baksanız. Terörle, Ortadoğu bataklığı ile  bir sürü sıkıntıyla uğraşan ülkemizi suni gündemlerle meşgul etmeseniz de oturup işinizi yapsanız” dedi.

 

Bu konuşmanın ardından, İl Genel Meclisi Mahmut Peşin kısa polemik ardından İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz’a şikayet hakkında ve Tıp Fakültesi, Havaalanı, Hastane, Akkaya Barajı, bilgi  verdi.

 

 

Editör: TE Bilişim