Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ankara'da gerçekleştirdikleri ziyaretler hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Akdoğan, Niğde için projelerin bir bir gerçekleştirildiğini söyledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Ankara'da yaptığımız bir takım temaslarla ilgili başta şunu söyleyebilirim. Niğde'mizin ufuk projesi olan Efendibey kentsel dönüşüm projesiyle ilgili Toplu Konut İdaresi Başkanımızla bir görüşme gerçekleştirdik. Sanırım önümüzdeki hafta  bugün ihale tarihini almış oluruz. Toplu konut idaresi olarak alınmış olur ve ondan sonraki süreçte de 45-50 günlük süre içerisinde de ikinci etap ihalesi yapılmış olur. İkinci etapta yaklaşık 1700 adet konutumuz olacak. Yine cami ve okullarımız olacak yine bir başka taraftan da 200 kişilik öğrenci yurdumuz pansiyonumuz da olacak. İmam hatip lisesinin olduğu yerden başlayarak yine hemen afet evlerine kadar uzanan bölümün tamamının ihalesini yapmış olacağız" dedi.

Kentsel dönüşümde 2. etap

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Özellikle bu proje kapsamı içerisinde yollarımız bulvarlarımız yeşil alanlarımız parklarımız ve okullarımızın yani sosyal donatı alanlarımız olmuş olmasından dolayı önemli bir proje önemli bir ihale olacak inşallah Allah'tan mani olmazsa hemen seçimden sonra da yer teslimlerine başlayarak  inşallah ihaleyi kazanan firmada  seri üretime başlayacak. Yine  702 konutla ilgili  önümüzdeki günlerde 500 civarında hak sahibi var onların kurasının çekimini gerçekleştireceğiz. Bir başka taraftan da toplu konut idaresi kendi uhdesinde bulunan 702 konutun 156 tanesinin satışını 2 ay sonra sanırım talep toplamaya başlayacak" şeklinde konuştu.

Demiryoluna alt geçit

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Devlet demiryolları ikinci bölge müdürlüğüne bir ziyaret  gerçekleştirdik. İkinci bölge müdürümüzle beraber bir değerlendirmede bulunduk şu anda programa alınan ve ihale talimatı verilen garın önünden İlhanlı mahallesine bağlanacak yayalar için bir alt geçidin de ilgili ihale sürecini  hemen başlatılmış bulunmakta önümüzdeki günlerde ihale gerçekleştirilecek. Oradan da yayalar için bir alt geçidin yapılmasını  inşallah sağlamış olacağız. İlimizin bu bölümüyle ilhanlı mahallesi bölümünü alt geçitlerle yayalarımızla ilgili olan bölümünü tamamlamış olacağız. Oradaki şu anda ucube şeklinde duran yayalar için yapılmış olan  üst geçidi de iptal etmiş olacağız. Görüşmelerimizde netleşen bir program.Yine DİTAŞ kavşağının altındaki devlet demiryollarının Amas bağlarından ata sanayiye gidiş istikametindeki yol üzerinden üst geçidin yapılmasıyla ilgili. Bunun da yapımını inşallah bu sene  gerçekleştireceğiz. Devlet demir yolları ikinci bölge müdürlüğündeki  temaslarımızı da bu şekilde gerçekleşmiş oldu" dedi.


Editör: TE Bilişim