Türkiye'nin Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan  Mutabakat imzalarına yönelik teşekkür mesajı

 Ankara’da beş kıymetli parti: Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi bana desteklerini bildiren bir metin imzaladılar. Bu imzalar sımsıkı sahiplendiğim “Türkiye’nin adayı” kavramının en somut göstergelerinden biri olmuştur. Henüz göreve başlamadan yaşanan bu mutabakat ve birliktelik iklimi, hiç endişeniz olmasın ki görev sürem içinde de pekişecek ve yayılacaktır. İmza sahibi genel başkanların her birine, gösterdikleri sağduyu ve birlik anlayışı için teşekkür ederim.

Bu vesileyle bir kez daha anımsatmak isterim: Ben Türkiye Cumhuriyet’inin Cumhurbaşkanlık makamına adayım. Bu nedenle, AK Parti’ye oy veren kıymetli kardeşlerimin de her birinin gönlünde imza almak en büyük hedefim. AK Parti’nin yanı sıra, Saadet Partisi’nden İşçi Partisi’ne; Büyük Birlik Partisi’nden, Halkların Demokratik Partisi’ne; Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nden Liberal Demokrat Parti’ye kadar hangi siyasi düşünceden olursa olsun, tüm vatandaşlarımızı anlamak; bir eksiğimiz, bir hatamız varsa beraberce tartışmak ve ortak paydalarda uzlaşmak hedefindeyim. 

Türkiye’mizin sevgiye, saygıya, birliğe ve dirliğe ihtiyacı var. Artık hepimizin birbirimizi dinlemeye ve yapılacak dev projelerle ülkemizi onlarca yıldır devam eden “Dünyanın 17. Ekonomisi” durumundan kurtarmaya ihtiyacı var. Bu da ancak AK Partili, CHP’li, MHP’li, HDP’li ayırmadan, her insanımızın şeffaflık ve saygı içinde elele vermeleriyle mümkün olacak.

İnsanlar konuşa konuşa demişler... Kısacık bir sürede, çok kısıtlı imkanlarla Büyük Türkiye’mizin, yüce gönüllü insanlarının her biriyle kucaklaşacağız. Milletimizin eşsiz bilgeliği ve derin sağduyusu en büyük güvencemizdir.

Saygılarımla.
Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu




Editör: TE Bilişim