Öcalan kazara cemaat yerine CHP’ye işaret etse...

1) Daha bir ay öncesine kadar cemaate ateş püsküren PKK ne oldu da bu gruba zeytin dalı uzattı?

2) Öcalan’dan diğer PKK önderleri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’a kadar bütün lider kadronun hedef aldığı cemaatle şimdi  niçin kol kola girilmek isteniyor?

3) Cemaat mensubu diye imamları bile öldüren ve bölge tabanında  cemaatle çekişen PKK’nın cemaate yaptığı işbirliği teklifi birkaç açıdan sorgulanmaya muhtaçtır.

4) PKK’nın cemaatle dayanışmaya gitmek istemesi yoksa Paxamericana’nın talebi ve arzusu mudur?

5) ABD, bölgedeki iki dinamik ve potansiyel gücün çatışma yerine dayanışma yapmalarını istediği için mi PKK böyle davranıyor?

6) Washington acaba Güneydoğu ve PKK bağlamında bazı konularda direnç gösteren AKP yerine cemaati mi ikame etmek istiyor ya da   ayak süren AKP’yi cemaatle mi korkutmak istiyor?

7) Yoksa PKK cemaate zeytin dalı uzatarak AKP’nin son bir ayda geri adım atmasını onun aracılığı ile mi kapatmak istiyor yani Öcalan’ın hedefi cemaati AKP’ye elçi ve baskı unsuru yapmak mıdır?

8) Bütün bunlara ilaveten bu yakınlaşma PKK’nın bölgedeki dindar kitle üzerinde etki yaratma projesi olabilir mi? CIA, PKK ya da Öcalan’a böyle bir tavsiyede bulunmuş olabilir mi?

9) Cemaatin kendi tabanında infial yaratacak böyle bir görüşmeye evet demesi acaba dış dinamiklerin baskısı sonucu mudur?

10) Hiç kimse Hüseyin Gülerce’nin Öcalan’ın avukatları ile yaptığı görüşmeyi kendi inisiyatifi diye
yorumlayamaz.

11) Yalova’daki randevu PKK’nın Ergenekon’un ürünü olduğu iddialarının çürümesi ve iflası mıdır?

12) Öcalan kazara cemaat yerine CHP’ye işaret etse ve onunla işbirliği ve dayanışmayı seslendirse, onlara avukatlarını gönderse, manşetlerle feveran edip kıyametleri koparacakları kesin olan yandaş medyanın var olan duruma suskun kalması ne anlama geliyor?

13) AKP, yaşanan bu gelişmeler karşısında neden suskundur?

14) Her olaya laf yetiştiren Başbakan acaba Öcalan, CHP’ye avukatlarını gönderse ve benzer bir dayanışma ya da işbirliği teklifinde bulunsa aynı suskunluğunu korur muydu?

NOT: Hüseyin Gülerce ya da cemaat sözcüleri cevap gönderirlerse sütunum açıktır.

 

TEPKİNİN ADI...
Her olayı AKP’ye komplo olarak sunmak!

Öğrenciler yürüyor, AKP’ye komplo kuruldu deniliyor. Öğrenci  yumurta atıyor, o yumurta nükleer bomba muamelesi görüyor ve yine AKP iktidarına komplo diye sunuluyor. Şehit cenazesinde tepki mi gösterdin, yine AKP’ye karşı komplocusun. Mesela bir otel ya da salonda basına açık olarak siyasi arayış toplantısı mı yaptın komplocunun alâsısın! Cumhuriyete ve değerlerine sahip mi çıktın, askeri mi övdün, yargı siyasallaşmasın, devlette dinsel kadrolaşma olmasın mi dedin, senden büyük komplocu yok! Ekonomi kötü, işsizlik var, üretim durdu dediğin an zaten komplo liderisin! Kısacası AKP aleyhinde olan herhangi bir şeyi seslendirmenin adı artık AKP’ye komplo kurmaktır ve de hapse girmek gibi müeyyideleri vardır. Söyleyin eleştirmenin ve demokratik tepkinin adı Tayyiban ülkesinin dışında  hangi demokraside de komplo olarak adlandırılıyor!

 
GÖREV...
WikiLeaks ve zamları Kuzu yumurtaları ile örtmek!

Burhan Kuzu’yu 12 Eylül öncesinden tanırım. Hayır Milli Görüş hareketinden gelmiyor, tersine benim tanıdığım yıllarda Erbakan ve hareketine kin kusup Demirel’e “Mücahit” diyerek arkasından bayrak sallıyordu! Doğruya doğru Burhan Bey dürüst adamdır, zerre defosu yoktur ve bugünlerde bütün bunları siyaset yapma adına  yapıyor. Nitekim öyle olduğu için, Başkanlık sistemi talebinde kendi kendini bile tekzip etmekten geri durmuyor.

 Burhan Hoca’nın son siyasi salvosu şu yumurta olayı yani Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrencilerin kendine yumurta atmasıdır.. Burhan Bey insaf ve iz’anla cevap versin, o fakülteye giderken protesto edileceğini biliyordu ve buna rağmen oraya gitti.. Nereden mi biliyorum?.. Yahu CHP’li Süheyl Batum’u bile ıslıklayan üniversiteli öğrencilerin İstanbul’daki dayak ve linç olaylarının  hemen sonrasında değil Burhan Kuzu’yu, kim olursa olsun herhangi bir AKP’liyi protesto edeceği kesin değil midir?..
 
Bunu bilmek için allame  mi olmak gerekiyor!.. Peki buna rağmen Burhan Kuzu, Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne niye mi gitti?.. İstismar için... Evet Burhan Hoca protesto edileceğini bile bile oraya gitti ve akabinde hemen istismar kartını açtı.. Amacı bu şekilde gündemi ters yüz etmek ve AKP adına bir mağduriyeti inşa etmekti... Burhan Bey WikiLeaks iddiaları ve benzin zamları unutulsun diye bütün bunları yaptı ya da o görev ona verildi!