İşçi Parti Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım bir basın açıklaması yaptı.

 

 

Yıldırım açıklamasında ; Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde(AİHM) 2008 yılında İsviçre aleyhine açtığı dava önceki gün karara bağlandı. AİHM 6 yıldır Ergenekon tertibiyle tutuklu bulunan“ Ermeni soykırımı emperyalist ve uluslar arası bir yalandır” diyen Doğu Perinçek’in savunmasını yeterli buldu. Mahkeme, Doğu Perinçek’in açıklamalarının düşünce özgürlüğü kapsamında olduğuna karar verdi ve İsviçre’yi mahkûm etti.

 

Karar; Ermeni Soykırımı yalanına karşı mücadele için kurulan ve KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın başkanlık yaptığı Talat Paşa Komitesinin yapmış olduğu kararlı mücadelelerin bir sonucudur. Bu karar ile yapılan yanlış AİHM’den dönmüş Türkiye adına bir büyük zafer kazanılmıştır.

 

Ermeni soykırımı yalanı üzerinden Türkiye’ye yöneltilen tehditlere karşı Hükümet ve Dışişleri Bakanlığı’nın aciz kaldığı süreçte Perinçek “ Bizler soykırımı yapmadık, vatanımızı savunduk, soykırım iddiası bir yalandır”  diyerek mücadele etti ve kazandı. Bugün de bu mücadelesini sürdüren Perinçek halen Silivri zindanında tutuluyor.

 

Türkiye Cumhuriyetinin, Ermeni meselesinde dünya genelinde kazandığı bu en büyük gelişmenin mimarı Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in, Anayasa Mahkemesinin kararına dayanarak derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. “dedi.

 

Editör: TE Bilişim