AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin patates üreticilerinin sorunlarına çözüm arayışları hız kazandı.

 

Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüşen milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi sahadaki sorunları Bakana aktararak çözüm noktasında destek beklediklerini ifade ettiler. Ayrıca Bakanlık uzmanlarının Niğde’ye gelerek durum tespiti yapmasını da istediler. Bu sürecin ardından da patatesçilerin sorunlarını çözmek amacıyla bir eylem planı belirlenecek.

Çözüm için toplanılıyor

Patates üreticilerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve sorunların giderilmesi için bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyleyen AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu bu amaçla 5 Ekim Cuma günü Niğde Grant Hotel’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan müsteşar yardımcısı ve 4 genel müdürün katılımıyla bir toplantı gerçekleştirileceğini kaydetti. Ortak akıl toplantısına Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yanı sıra Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk de katılacak.

 

 Patates üreticilerinin sorunlarını yakından takip etmeye ve çözüm için adımlar atmaya devam edeceklerini vurgulayan Milletvekili Kavaklıoğlu, Bakanlık ekiplerinin gelmesiyle somut adım atılması sürecinin belirleneceğini ifade etti. “Geçimini patates tarlalarından sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Bunun sorumluluğunda hareket ediyoruz” diyen Kavaklıoğlu, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek toplantıda sorunun giderilmesi için neler yapılabileceğine dair bir yol haritası belirleneceğini sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim