İşçi Partisi İl Başkanı Z. Cem Yıldırım’ın yazılı basın açıklamasını sunuyoruz.

 

 

Niğdeli çiftçinin Kasım ayı başında önce tarladaki patatesi sonra geçtiğimiz hafta lahanası dondu. Bugünlerde ise işin daha kötüsü kömür alamayan vatandaşı donuyor.

 

      Konuyla ilgili yerel basında çıkan haberler ve parti olarak yaptığımız araştırmalar sonucunda öğrendik ki Niğde’de bugüne kadar kömürün ihtiyaç sahibi vatandaşa ancak 2/3 ü dağıtılabilmiş.

 

         Kalan kömürün ise yapılan sözleşmelerde yazdığı üzere son teslim tarihi 16 Aralık. Aslında ihale kış ortasındaki bir tarihte değil de kışa girmeden evvel bitecek şekilde yapılmalıydı.

 

Oysa Niğde’ye ilk kar önceki gün düştü ve kış kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Vatandaş adeta donuyor. Van gibi bir depremi de yaşamayan, İç Anadolu’nun ortasındaki bir ilde soğukta kalan ihtiyaç sahibi vatandaş Soma’dan gelecek kömür ile beraber yetkililerin donmamak için kömür dağıtımını ivedilikle sonuçlandırmasını bekliyor.

 

 

Niğde’de sosyal yardım vakfına vatandaşlar ya bizzat gelerek ya da telefon ve mesaj göndererek kömürün bir an evvel teslimi için çaresizce koşturuyorlar. Kömürlerini henüz alamamış vatandaşlar öyle bir noktaya getirilmiş ki bundan sonra kömür alamayacaklarından korkarak, isimlerini dahi söyleyemediler.

 

 

12 Haziran seçimleri öncesinde oy avcılığı yaparak yaz sıcaklarında kömür, kış ortasında da Tunceli’de buzdolabı dağıtımı yapabilen hükümetin, kömür dağıtımındaki aksaklıkları çözmede kurum yöneticilerini vatandaşla karşı karşıya bırakması ibretlik bir olaydır. Yani bu konuda suç tamamıyla hükümetindir. Yoksa kurum yönetici ve görevlileri ellerinde hazır kömür olsa derhal dağıtacak kadar da görevine bağlı ve dağıtım planları da hazır.

 

             İktidarın yaz sıcağında oy toplama kaygısıyla vatandaşa göstermelik kömür dağıtması kolaydır. Aslolan ise kömürü kış bastırmadan ihtiyaç sahibi kişiye zamanında dağıtmaktır.

 

 

Niğde Merkez, köy ve kasabalarda da kömür alamamış yaşlı ve ihtiyar vatandaşların da olması don olayı nedeniyle ölümlerin olabileceğini de ister istemez düşündürmektedir.

 

 

            Niğde’deki konu ile ilgili yetkilileri doğalgazla ısınmakta oldukları lojman ve işyerlerinden çıkarak vatandaşa süratle ve üzücü herhangi bir olayla karşılaşmadan, kömür dağıtımını sonuçlandırmalarını bekliyoruz.

 

 

Kuruma kömür almak için defalarca giden Niğdeli vatandaşın da isteği budur.

 

 

İŞÇİ PARTİSİ NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA

İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

 

Editör: TE Bilişim