CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer İŞKUR eliyle yapılan geçici işçilerde CHP’li belediyelere hakkaniyetle davranılmadığı ve ayrım yapıldığını belirterek konuyu TBMM’de dile getirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Ülkemizde Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin beceriksizliği ve yetersizliği işsizliği rekor düzeye taşımıştır; 6,5 milyon işsiz vardır. Referandum öncesi geçici çözümler üretilmeye çalışılmaktadır. Son yıllarda her seçim öncesi İŞKUR eliyle kamuya geçici işçi alımları yapılmaktadır. "Toplum Yararına Program" adı altında alınan bu geçici işçilerin nüfusuna göre dağıtımlarının yapılacağı belirtilmesine rağmen, ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partili belediyelere daha düşük uygulama gerçekleştirilmekte ve burada da açık bir partizanlık yapılmaktadır. Cumhuriyet Halk Partili kasaba belediyelerinde en düşük sayıda işçi görevlendirilirken Adalet ve Kalkınma Partili belediyelere daha çok işçinin görevlendirilmesi bu noktada partizanlığın geldiği son noktadır. Bu anlamda, işsizliğin arttığı bir süreçte işçilere sağlanan bu geçici çalışma olanağının ayrımcılığa tabi tutulması kabul edilemez. Gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. ”dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ilinde Kemerhisar ve Bozköy Kasabası gibi CHP’ li belediyelerde 5 kişi görevlendirilirken aynı nüfusa sahip AKP’li belediyelere en az 10 kişinin alınmasının hakkaniyetle bağdaşmadığını ifade ederek CHP belediyelerinin de işçi talebine uygun ve adil işçi görevlendirilmesi sağlanmalıdır” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim