1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde partilerin kısa süreli aday adaylık başvurusu tamamlandı.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

Niğde Milletvekilliği için partilerin aday adayı başvuruları konusunda partilerden
bugüne kadar resmi bir açıklama gelmedi. Ancak parti çevrelerinden edindiğimiz bilgiye göre, Ak Parti’den 13, CHP’den 7, MHP’den de 6 başvuru yapıldı.

7 Haziran Seçimlerinde Ak Parti’den 27 kişi başvuru yaparken, 1 Kasım’da bu sayı tam yarı yarıya düştü.   Diğer partilerden aday adayları sayısında da düşüş görüldü.

Ak Parti’de birinci sırada bir sürpriz beklenmiyor. Son Dönemde TBMM  Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu başkanlığı yapan, Ak Parti  Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Hükümetin Güvenlik, İstihbarat konularında  TBMM’deki görüşlerini kürsüden paylaşan Alpaslan Kavaklıoğlu’nun yine 1. sıradan gösterilmesi bekleniyor. Halen mevcut seçim hükümetinde de Başbakan Davutoğlu’nun gözdelerinden birisi olan Alpaslan  Kavaklıoğlu, muhtemel kurulacak yeni hükümette ise potansiyel bakan olarak görülüyor.

Ak Parti 2. sırasında yer alan ve 2. kez milletvekili seçilen Erdoğan Özegen’in de yerinin bir sürpriz müdahale olmaz ise aynı yerini koruyacağı düşünülürken, Ak Parti’nin Niğde’de 3 – 0 yapabilmesi için 1. sıra, 2. ve 3. sıra isimleri ve seçim bölgelerinin  genel merkez tarafından oynanabileceği  muhtemel ve tartışılan  konular   arasında olduğu bilgisi ediniliyor.

 

Aday adayları isimlerine baktığımızda özellikle CHP’nin bazı yeni isimlerinden oluştuğu görülüyor. Bu isimlerden en dikkat çekeni;   Eski Bakanlardan ve iki dönem Milletvekilliği yapan  Akın Gönen’in oğlu Eren Gönen.  Eren Gönen Türkiye’deki ilk beş  büyük bir yabancı şirketin yöneticiliğini yapıyor. Aynı zamanda hukukçu, yurt dışında master yapmış, CV’si en fazla ve parlak bir kişilik. Eren Gönen, Niğde’de  CHP’nin dengeleri değiştirdi.  Yine, bu dönem yeni bir isim olan  Gazeteci Yazar Endüstri Mühendisi en son Kartal Belediye Başkan Yardımcılığında görevli iken istifa edip CHP’den aday adaylığı başvurusu yapan Ömer Fethi Gürer… Bu isimlerle birlikte, CHP’de milletvekilliği döneminde başarılı bir grafik çizen,  Niğde’de CHP’nin oyunu en yüksek noktaya getiren ancak seçilmek için yeterli oyu bulamayan Doğan Şafak var.

CHP 1 Kasım seçimlerine hangi isim 1. sırada olursa olsun heyecanlı ve daha bilenmiş şekilde gireceği tahmin ediliyor.

MHP’de ise Vedat Bayram ile devam edilmesi daha ağır basıyor. MHP Genel Merkezinin şaşırtan kararlarına hazır olmak lazım. Genel Merkez’den farklı isimler atanırsa! şaşırmamak lazım.  MHP’de yeni isimlerde mevcut, İlköğretim müfettişlerinden Ahmet Özbek, Dr. Gökhan Budak, İşadamı ve Ankara’da parti yönetiminde görevli Koyunlu köyü  eşrafından Mustafa Demirci’de yeni isimlerden.

HDP için gelişen olaylar neticesinde  Niğde artık zor bir şehir. Niğde’den 3 bin 165 gibi ülke ortalamasının çok altında bir oy aldılar. 7 Haziran Seçimlerinde 1. Sırada Iğdır’lı ama İstanbul’da yaşayan Cafer Kılıç’ı bir aday göstermişlerdi.  HDP’nin Niğde’de işi çok ama çok daha zor.

 

7 Haziran Seçimlerinde aday olanların önümüzdeki genel seçimlerde de adaylık için  daha şanslı olduğu tahmin ediliyor.

18 Eylül 2015 mesai bitiminde partilerin adayları belli olacak.

 

Ak Parti'den Niğde Milletvekilliği İçin Başvuran Aday Adayları


Alpaslan Kavaklıoğlu
Erdoğan Özegen
Yaşar Ataç
Ahmet Özmen
Doğan Gündoğdu
İbrahim Ünver
Ahmet Şahin
Ahmet Özdoğan
Ahmet Baykan
Fatma Büyükakkaş
F.Şura Bahsi Koçer
Seyfettin Pisil
Mehmet Ali Önal

CHP’den Niğde Milletvekilliği İçin Başvuran Aday Adayları

Doğan Şafak

Sevgi Özbek

Ramazan Ertan

Ömer Fethi Gürer

Eren Gönen

Mümin Akgül

Nazmi Karabulut

Menekşe Koçbay

Ahmet Oğuz Özmen

 

MHP’den  Niğde Milletvekilliği için Başvuran Aday Adayları

Vedat Bayram

Dr. Murat Işıklı

Dr. Gökhan Budak

Ahmet Özbek

Ahmet Cengiz Gevrekçi,

Mustafa Demirci

Editör: TE Bilişim