Daha önce İşçi Partisi olan ve geçtiğimiz gün ismi değiştirilen Vatan Partisi Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım Ankara'da yapılan Milli Hükümet için Birlik kurultayı hakkında açıklama yaptı. 

Z.Cem Yıldırım açıklamasında;  Halkçıları, milliyetçileri ve devrimcileri kucaklayarak bir çatı altında birleştiren ve partimize katılan önderlik birikimini yetkili kurullara taşıyan olağanüstü genel kurultayımız önceki gün Ankara (Arena) Spor salonunda yapıldı.

İşçi Partisi ismi delegelerin oylarıyla ve oy birliğiyle Vatan Partisi olarak değiştirildi. Parti ambleminde çoban yıldızını buğday başakları saracak.

Bugüne kadar emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileri, proje görevlileri, bölücü ve gericiler, Soroscular kendi aralarında ittifak yapıyordu. Bu ittifak görüşmeleri aslında şimdi de devam ediyor. Fakat vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bağımsızlığı için milliyetçiler, halkçılar ve devrimciler de, tıpkı milli mücadele döneminde olduğu gibi, bir araya geliyor ve bir çatı altında toplanıyor.

Apoyu yargılayan hakim Turgut Okyay, Eski Devlet Bakanı Tayfun İçli, İstanbul Eski Valisi Erol Çakır, MSB Eski Bakanı Barlas Doğu, TBMM Eski Başkan Vekili Hasan Korkmazcan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve DSP Eski Milletvekili Hasan Macit’in de aralarında olduğu öncüler Vatan Partisi’ne katıldı.

Milletimizin önünde artık, seçimlerde baraj endişesi olmadan ve gönül rahatlığıyla oy verebileceği, verdikten sonra pişman olmayacağı, “ellerim kırılsaydı da vermeseydim” demeyeceği bir parti var.

Türkiye’de bundan böyle dış ülkelerden borç bulanların ve ülkemizi bölme amaçlı projelerde görev alanların iktidar olma şansı kalmadı. Türkiye’yi Haziran ayında yapılacak seçimlerden sonra üretim ekonomisini esas alanlar ve vatanımızı birleştirenler iktidar olacak.

Türkiye’miz camaatler, şeyhler, dervişler, müritler, çelebiler ve tecavüzcüler ülkesi olmayacak. Özgecan Arslan’ı, kadınlarımızı katleden, bu karanlık rejimden ülkemizi biz kurtaracağız. Milletimize bu konuda söz veriyoruz.

Vatan Partisi olarak parolamız VATAN, işareti EMEK ve NAMUS. Emek ve Namus’un Türkiye’sini kuracağız. Bütün emekçilere söz veriyoruz.


Tam bağımsız ve demokratik Türkiye’yi, halka dayanan güçlü devleti, Ankara’da Milli Meclis ve Milli Hükümeti Vatan Partisi olarak bizler kuracağız.
Aslanlı Yol’da başlattığımız iktidar yürüyüşümüz devam ediyor. Herkesi Vatan Partisi’ne üye olmaya çağırıyoruz. Gelin Gülümseyen Türkiye’yi birlikte kuralım"dedi. 



Editör: TE Bilişim