25. Dönem Milletvekilliği için Ak Parti’den aday adaylığı başvurusu yapan Erdoğan, yerel medya kuruluşları ile Niğde Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Özegen’in ilk durağı Niğde Gazeteciler Cemiyeti oldu. Niğde'nin çevresindeki metropol iller kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunu, üniversitesiyle, sanayisiyle, turizm ve ticaretiyle en gelişmiş teknoloji ve ulaşım hizmetlerini hak ettiğini vurgulayan Özegen: "Bir kentin gelişmesinde en önemli itici güçlerden biri de ulaşımdır. Niğde'mizi geleceğe taşıyacak en önemli ihtiyaçlar, havaalanı ve hızlı tren projeleridir." dedi.
 
Kampanyaya Devam!

Niğde Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan "Niğde Havaalanı İstiyor" kampanyasına Niğde ve Bor'daki stantlarda Niğde Halkının büyük teveccüh gösterdiğini vurgulayan NGC Başkanı Alparslan Başaran; "Niğde ve Bor'daki tüm oda ve meslek kuruluşları, belediye başkanları, rektör ve üniversite senatosu ve tüm yerel medya tam destek verdi. Havaalanı gelinceye kadar kampanyamızı azimle sürdüreceğiz. Sizler gibi Niğde meselelerini iyi bilen iktidarıyla muhalefetiyle herkesin bu kampanyaya, bu birlikteliğe desteğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.
 
Özegen'den tam destek

Gerek görsel gerekse yazılı yerel basının bir kentin pusulası ve akciğeri konumunda olduğunun altını çizen Özegen, “Havaalanı için gazeteciler tarafından başlatılan kampanya sürecini yakından takip ettim. Bu konuyu çok önemsiyorum. Şu anda Niğdemizi temsil eden arkadaşlarımızın bu konuda mutlaka çabaları olmuştur. Bu noktada hepsine teşekkür etmek istiyorum. Bir kentin gerek sosyal ve kültürel, gerekse turizm ve ticaret yönünden hızlı bir şekilde gelişebilmesi için ulaşım kolaylığı en önemli unsurdur. Bu da ancak havayolu ve hızlı trenle olabilir. Gazeteciler Cemiyetimiz bu noktada önemli çabalar gösteriyor. Niğde Havaalanına kavuştuğunda Niğde Gazeteciler Cemiyeti'nin bu konudaki emeği mutlaka anılacaktır. Böyle bir kampanyaya öncülük ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.
 
1998 yılında hizmete giren Nevşehir Havaalanı'nın ilk dönemlerinde yolcu sayısı bakımından istenilen seviyede olmamasına rağmen ilerleyen yıllarda oldukça verimli hale geldiğine dikkat çeken Özegen, "Türkiye'de illerin kapasitesi, arz talep dengesine göre çok farklı tip havaalanı projeleri uygulanıyor. Nevşehir örneğinde olduğu gibi rantabl görülmediği söylenen birçok proje kısa süre içerisinde yapılan planlamalarda aktif hale getirilebiliyor. Bu açıdan Niğde'nin özellikleri dikkate alınarak bunun olumsuz olabileceği noktasındaki ön kanaatlere katılmıyorum. Bir hizmetle ilgili yeterki birlik ve beraberlik içerisinde iyi projeler geliştirilsin. Takibi ve hizmetin gelmesi için gayret gösterilsin." şeklinde konuştu.


 
Editör: TE Bilişim