Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Niğde Aksaray havalimanını yapımı işinin 2016 yılı yatırım planına alındığını açıklaması üzerine TBMM İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde halkının 2018 yılında uçacağının söyledi.

“Bilindiği gibi 7 Haziran seçimlerinde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Niğde’de Havalimanı müjdesini vermişti” diyen TBMM İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Özegen; “Ama ne hikmetse her zaman sorulmaya devam etti. Biz de ne söylemişsek o söylediklerimiz planlanarak söylenmiştir” dedi.

TBMM İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Özegen; “Bunların bir seçim vaadi olmadığını ve Niğde havalimanını sonuna kadar hak ediyor.  İnşallah Niğde Havaalanı 2016 yılı yatırım planlarının hepsine teklifleri yapıldı” diye konuştu

“Etüt ve fizibilite çalışmaları da bitti” diyen TBMM İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Özegen; “Buradan sayın bakanımıza teşekkür ederim. Sayın bakanımızın da ifade ettiği gibi Niğde havalimanı 2016 yılı yatırımlarına alındı” dedi.

TBMM İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Özegen; “Niğde halkımıza söylediğimiz gibi Niğdeliler 2018 yılında uçacaktır ve hedefimiz budur. Niğde havalimanından başka daha büyük bir hizmetlere layıktır” şeklinde konuştu. 

Bu havalimanını ilimize kazandırarak gündemimizden çıkartıp yeni yatırımlara bakacaklarını belirten TBMM İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Özegen; “Ayrıca otoyolla ilgili olarak, Pozantı-Ankara otoyoluyla ilgili ihale aşaması son noktaya gelindi. Yani büyük mega projelerimiz birer birer gerçekleşmektedir” dedi.

Havaalanının yeri hakkında açıklamalarda bulunan TBMM İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, konuşmasına devamla şunları belirtti:

“Niğde Aksaray havalimanımızın mevcut yerine yapılması planlanıyor. Artık bunun da tartışma konusu olmaktan çıkartılmasını rica ediyorum.

Yani yapılacak havalimanımız mevcut yerine yapılacaktır. Niğde’ye havalimanı isteyenler fazla bu konu üzerinde durmamalıdırlar.”

Editör: TE Bilişim