Bugün Niğde ve Bor'da faaliyet gösteren gazete ve internet medyası ile buluşan Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin  Niğde ve Bor İlçesinde faaliyet gösteren gazete ve internet medya yöneticileri Grand Hotel'de bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulunuldu. 


Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kahvaltılı toplantıda gazetecilerin sorusu üzerine Niğde Belediyesinde  “kayıp trilyonlar var” söylentilerine açıklık getirerek “Kayıp para filan yok, Müfettişler rutin olarak geliyorlar ve bundan sonrada gelecekler” dedi.

Seçimlerden sonra çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarını belirten Başkan Özdemir: “Biz çalışmalarımıza 31 Mart’tan sonra hızlı bir şekilde başladık.  Araya ramazan ayı girdi. Ramazanda Niğde’de hareketli geçti. Niğde’ye farklı bir ramazan yaşattık. Akşamları caddenin trafiğe kapalı olması Ramazan Sokağı Ramazan çadırı etkinliklerinden insanlarımız çok memnun oldular. Yolda yürürken bile yüzlerce teşekkür aldık.  Yaptığımız büyük şeyler değildi ama ufak dokunuşlardır. İnşallah bu tür dokunuşlarımız devam edecek.  Güzel hizmetler için vekillerimizle birlikte çalışıyoruz. Bakanlıklarla görüşmelerimiz oldu. Çevre ve Şehircilik bakanımızla görüştük.  Niğde kalesi ve çevresi ile ilgili, şehir merkezine yapacağımız millet bahçesiyle ve arıtma ile  alakalı   görüşmeler gerçekleştirdik. Bakımımızda sağ olsun çok yapıcı oldu” dedi.

Başkan Özdemir belediyede kayıp para söylentilerine de açıklık getirdi. Özdemir: “Kayıp para filan yok. Müfettişler rutin olarak geliyorlar. Bundan sonrada gelecekler.  Görüştüğümüz her bakanlıkla bu konuları da görüşüyoruz. Günümüzle alakalı geçmişimizle alakalı varsa yapılan hatalar ortaya çıksın.  Bundan sonrasıyla alakalıda yol haritası olsun.  Her hangi kayıp bir para yok. Orası devletin kurumu. Giren parada resmi çıkan parada resmi. Biz bunların ilanını yapacağız. Dediğimiz gibi şeffaf belediyecilik benim en büyük hayalimdi. Meclis toplantılarının canlı yayınlanmasıyla, ihalelerin canlı yayınlanması ile şeffaf belediyeciliğe adım attık.  Belediyenin gelirini giderini biz yayınlayacağız.  Niğde belediyesi olarak tasarruflu şekilde tasarruflu tedbirleri uygulamak zorundayız. Tasarruflu şekilde belediyemizi yöneteceğiz” şeklinde konuştu.  
 
 
Editör: TE Bilişim