MHP Bor Belediyesi Başkan Adayı Fahrettin Özalp, çarpıcı bir bilgi vererek, Bor’da kansere karşı yerel ve merkezi yönetimin etkin savaş açmadığını ifade etti.

14 Mart Tıp Bayramı dolaysıyla yayınladığı yazılı mesajda görevlerini icra eden doktorların yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, doktoru yaşatacaksın ki, vatandaş yaşasın diyerek tüm hekimlerin sorunlarına acilen çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.


Bor’da Kanser Artıyor…

Özalp açıklamasında; “Bugün Türkiye’de her yıl 14 milyon kişiye kanser teşhisi konuluyor ve maalesef 8 milyonu hayatını kaybediyor. Bor’da ise bu rakam daha çarpıcı bir hal alıyor. Her yıl KETEM kayıtlarına göre 2 bini aşkın Borlu hemşerimize kanser teşhisi konulmakta, yine her yıl 320 Borlu hemşerimiz  hayatını kaybediyor. Bunun nedenleri iyi analiz edilmesi gerekmekte. Kanserden ölen vatandaşlarımız Bor’un insanı, bizim felsefemiz ise insanı yaşat ki, devlet yaşasın!” dedi.


Akkaya Kanser Saçıyor!

Kanserin nedenlerinin komplike bir durum olduğunu ifade eden MHP’li Özalp; “İnsanın beslenmesi, yaşadığı ekoloji, kullandığı sigara, stres ve bir çok faktör bir araya geldiğinde kanser vakası ortaya çıkıyor. Bense ciddi bir iddia da bulunuyorum; Akkaya Barajı kanser saçıyor. Burada Uluslar Arası Kanser Araştırma Kuruluşu (IARC) kriterlerine göre, dezenfekten, inorganik kimyasal madde, organik kimyasal madde, dezenfekten yan ürün, mikroorganizma, radyoaktif çekirdekler parametrelerinde ölçüm yapıldığında Bor ve çevresinin nasıl bir kanser riski altında olduğunu göreceksiniz! Bu konuda bağımsız laboratuvarlarda yapılacak analizler için 3 kurumu göreve çağırıyorum; Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Bor Belediyesi! 6 ana başlıkta 86 ayrı parametrede Akkaya’da analiz yapın ki sorunu doğru teşhis edin! Bugün 14 Mart Tıp Bayramı! Doktorlarımız her gün yeni bir kanser vakasına şahit oluyor! Bu sorunu çözeceğim diyenler 5 yılda çözemedikten sonra şimdi çözerim dese ne olur? Eğer bu duruma dur demek istiyorsak çözüm üretmek zorundayız! Şimdi bir babayiğit çıkıp da eğer Akkaya’da kanser riski yoktur diyebiliyorsa alnından öperim! Bu yüzden Akkaya bizler için önemli, sadece ekolojik yönden değil, sağlığımız için önemli! Buradan çevre üniversitelerin tıp fakültelerine sesleniyorum! Bor ve çevresinde artan kanser vakası ile Akkaya arasında ki bağın bilimsel olarak işlenmesini istiyorum. Artık ölen her 5 Borludan birisi kanserden ölmesin!” dedi.


Tablo Daha da Vahim…

Özalp açıklamalarına daha da sertleştirerek devam ederek; “Bor’da, Niğde’de Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 5 yılda yüzde 9 kanser vakası artışı var! Ama bir sıkıntı karşımızda duruyor. Başta Niğde Devlet Hastanesi ve Bor Devlet Hastanesi’nde bir tane kanser uzmanı yani onkolog yok! Sormazlar mı adama siyaset sadece yol, kanalizasyon yapma işi değildir, aksine insanı yaşatma sanatıdır. 31 Mart sabahı ilk işim Niğde’yi bilmem ama Bor Devlet Hastanesi’ne bir adet onkolog kadrosu kazandırmak ve de hala Niğde’de olmayan dijital mamografi cihazını Bor Devlet Hastanesi’ne aldırmak olacaktır. Çünkü elimizdeki rakamdan daha korkunç bir sonuç olduğunu biliyoruz. Nedeni ise hala Bor ve Niğde’de kanser vakasını tespit edecek dijital mamografi cihazımız yok ve çevre fakültelere sevk oluyor! Borlu kansere yakalandığını biliyor ve bu duruma dur demek istiyor!” dedi.



 
Editör: TE Bilişim