CHP  Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon  Üyesi  Ömer Fethi Gürer  Pozantı-Niğde-Ankara Otoyolu yapımında mağdur olan çiftçilerin sorunlarını TBMM taşıdı. Meclis’te yaptığı konuşmada yol inşaatının durduğunu belirtip, yol için alınan arazileri kullanan çiftçilerin  mağdur olduğunu söyledi.
 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu:“Pozantı-Niğde-Ankara otoyolu Niğde Gölcük sonrası durdu. Programda yer almasına karşı yol yapılmıyor. Bu yol yapımında bazı köylerin arazilerinden yol geçti, bu köyler mağdur. Merkez Pınarcık köyünde çiftçilerle konuştum, yaklaşık 100 kadar çiftçi arazilerinden mahrum kaldıkları için ekim yapamadıklarını söylüyorlar. Köylüler 2014 yılında parsellerinden dolayı oluşan gelir kayıpları için Bakanlığa başvurduklarını, arazilerinin yerine yeni arazi verilmediği gibi ilk yıl verilen zarar ziyan bedellerinin de ödenmez olduğunu ifade ediyorlar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı otoyol altında kalan alanlarda komisyonun belirlediği gelir kayıplarının ödemesinin yapılacağını belirtmesine karşın çiftçilere iki yıldır bir ödeme yapılmıyor, yeni yer teslimi de gerçekleşmediği için köy halkı mağdur, bir an önce gelir kayıplarının karşılanmasını ve yeni arazilerin verilmesini bekliyorlar. Hükûmet ve Bakanlık bu konuda gereğini yapmalıdır. Bölgede Pozantı-Gölcük arasındaki yol yapımında mağdur durumuna gelen çiftçilerin mağduriyeti giderilmelidir. Benzer sorun yaşayan köylülerin de sorunları çözüm bekliyor”dedi.
 
64. ve 65. hükümet programında yer almasına kadar bugüne kadar bir çalışma yapılmayan yol ile ilgili Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan söz alarak yol için ihale çalışmalarının başladığını ifade etti ancak mağdur çiftçilerin sorunlarına değinmedi.


   

    
 
 
Editör: TE Bilişim