CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Anayasa  değişikliği ile  asgari ücreti, fiyatları, maaşları, işçi memur alımlarını, dernek sendika kurulması ve kapatılmasını, her şeyi tek adamın belirleyeceği belirtti.

         Ömer Fethi Gürer, “ Cumhuriyet kazanımları ortadan kalkacak, 200 yıla dayanan meclis deneyimi ve birikim bir çırpıda silinecek, ne olduğu bilinmeyen bir döneme geçilecek. Tek adam kimsenin aklına ihtiyaç duymadan, devlet ve toplum hayatında danışma, ortak akıl, uzlaşma gibi yöntemler aramadan ülkeyi yönetecek. Ayrışmalarla  olumsuzluklar artacak, tırmanacak, sorunlar kaygılar derinleşecek, belirsizlikler ile güvensizlik güçlenecektir. Beş yılda bir sandığa gidip bir Başkan bir de onun partisinin çoğunlukta olduğu Meclisin seçilmesi ile  bir dahaki seçime kadar sana kimse bir şey sormayacak. Seçtiğin milletvekili de Başkanı kontrol edemeyecek, senin hakkını koruyamayacak”dedi.

         CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Başbakan ile Bakanlar Kurulunun ortadan kalkması ile Bakanlar, Cumhurbaşkanı Yardımcılarının altında müsteşar konumunda olacaklar. Meclise karşı sorumlu olmayacaklar. Tek başkan talimatları ile görev yapacaklar. Milletvekilleri taleplerine değil başkanın dediğine bakacaklar. Atatürk’te olmayan yetkilerle donanan başkan her şeyin tek belirleyecisi olacak. Ücretler, yönetimler,  kurumlar aklınıza gelen her şey tek adamdan sorulacak. Tek adam sorumluluğu yok düzeyinde  ve onun düşüncesi ile ülke yönetilecek. Halkımızın buna  evet demeyeceği ve hayırda
buluşulacağına inanıyorum “ dedi.

 
Editör: TE Bilişim