Selim GÖKEL yazdı

70’li yıllar… Rahmetli Ecevit’in Bor İlçesine gelişi ve İlaldı Mahallesinde taşlanması gözlerimin önünde,

Rahmetli Erbakan’ın Endüstri Meslek Lisesinin ve bir Tarikat Yurdunun temelini atması,

12 Eylül ihtilali öncesi MHP’nin bakanlarından Gün Sazak’ın şehit edilmesi ardından Bor İlçesinde yapılan yürüyüş.

DYP Genel Başkanı Cindoruk’un Bor ziyareti yine hapisten çıkan Demirel’in Niğde Bor mitingleri,  Bor Hükümet Meydanındaki Yüzbaşı’nın kahvesinde yaptığı konuşma,  aramızda 1 metre ya var ya yok 14-15 yaşındayım.

Turgut Özal’ın  Bor’da  Eski Belediye garajı önünde seçim otobüsündeki konuşması, seçim işlerini yöneten Erkan Zenger’in cazgırlığı,

Bor, Niğde, Kayseri Erciyes ve Aksaray’da Ülkü Ocakları geceleri,

Doğu Perinçek’in ve Kılıçdaroğlu’nun Ulukışla mitinginden, Niğde’deki Ak Parti, CHP, MHP, HDP, İsmail Cem’in Yeni Türkiye Partisi, Anap, Has Parti vs. bütün parti mitinglerini veya geniş katılımlı toplantılarını da  izlemişimdir. Siyasi toplantılara ideolojisi fark etmez 12 yaşından beri katılmışımdır, izlemişimdir, gözlemlemişimdir.

Bu mitinglerin bir çoğu fotoğraf karesi gibi hafızamda…

Bu miting ve toplantılar içinde beni en çok etkileyen dün geceki  Niğde Ülkü Ocaklarının yaptığı programdı.

Dün...  İşte O gece “Gök Yarılmış” yağmur olarak düşüyordu. Şiddetli yağmur gece boyunca sürdü.  Kimileri şemsiyeli ama çoğunluğu şemsiyesiz iliklerine değil donlarına kadar ıslanarak iki saat boyunca oradaydılar. Bende onları izlemek için oradaydım.

Konser vardı ancak orada ıslanarak beklemelerinin  sebebi ne Osman Öztunç’u izlemekti,  ki ben dahil onlarca kere izlemişlerdir. Nede İsmail Altunsaray’ı izlemek.

Başka dernek, parti, grup olsa yağmur başlar başlamaz hatta gündüzden yağmur yağdığı için konseri iptal etmek olurdu.

Ama bunlar Ülkü Ocaklı ve hepsinin elinde MHP bayrakları vardı.

Alanda bir çok  kişiye aynı soruyu yönelttim.

“Sizi böylesi bir yağmurda burada tutan ne?”

Cevapları telefonuma kaydettim. Cevaplar ana tema-içerik değişmeden yazı diline çevrilmiştir.

- Alaattin Sonat… Abi ona destek vermem lazım. Burayı terk edemem. Eğer eve gidersem yağmurun verdiği rahatsızlıktan daha çok vicdanım rahatsız olur. O farklı biri, mecliste olması lazım.  

- Kardaş, MHP’nin mecliste olması lazım. Memleketin geleceğini ne ekonomik olarak, ne de bölücülük olarak iyi görmüyorum. Ha hükümete destek veriyor. İttifak da yaptı. Eski muhabbete bakınca açıkçası bunu da hazmedemiyorum. Ankara hazmetmiş bu onların sorunu ama eğer başkanlık gelecekse, eğer bir meclis olacak ise burada MHP’nin de olmasını şart görüyorum. O yüzden varsın ıslanalım, oda rahmet.  

- Ben ülkücüyüm, mesaj geldi geldim, yorum yapmam.

- Yıllarca MHP’ye oy verdim. Bir ay evvel bir daha  MHP’ye oy vermek gibi bir düşüncem yoktu. Alaattin Bey ilçeye dükkanımıza geldi. Sorular sordum samimi cevaplar verdi. Kişilik olarak çok iyi birisi. Ailecek düşündük tartıştık diğer adayları ve partileri de düşündük. Ama Alaattin bey ağır bastı geldiğimizde yağmur yoktu. Ama onu böyle bir ortamda yalnız bırakmak iyi olmazdı. Bir şemsiye bulduk ailecek altındayız.  

- Eli yüzü düzgün, beyefendi  tek aday Alaattin Sonat, onu milletvekili olarak Ankara’ya göndereceğiz.  

- Bu bayrağı görüyon mu? 40 yıldır gönül bağım var. Burada olmamız lazımdı. Biz başka  yerlere gidemeyiz. Başka Türkiye yok. Bir şey olsa Suriye’yi mi gideceğiz. Yine Niğde’deyiz, yine Türkiye’deyiz. Bak Suriye olmamak için  MHP’ye ihtiyaç var. Bir zamanların bölücü Akp’sini  bile hizaya getirdik. Türk kelimesini diyemezken,  Kızıl Elma dedirttik. Bundan sonra raydan çıkmaz, Devlet Bahçeli’nin trenine bindi. Trenin başında giden o kadar yükü çeken ilk vagon var ya (marşandiz) şimdi MHP O. Daha çok kişi bu trene vagon olacak hele bi meclise girelim.  

- Bölücüye, Fetöcuya inat Alaattin Sonat diyoruz. O yüzden buradayız.  

- Ben MHP’liyim, Alaattin Beyi tanıdım sevdim, destekliyorum.  Hanımım ile  kız Meralci İYİ ye verecekler. Onları getiremedim ama oğlanla geldik. Islanmak da güzel hoşumuza gitti. Konser bahane bu havayı yılda birkaç kez solumadan yaşayamam herhalde.  Seçimin sonucunu soruyorsan Niğde’de 1-1-1 olacak. Ama cumhurbaşkanlığında adayımız farklı. Meral Hanıma vereceğiz.  

- Alaattin Sonat için buradayız. Şimdiye kadar gördüğüm adaylardan farklı birisi. Kibir yok, mütevazi, samimi konuşuyor, içten pazarlıkçı değil neyse o.
 
- MHP’nin bir milletvekili çıkarması lazım. Ak Parti garanti Yavuz Ergun gider,  CHP’nin ki de çıkacak gibi görünüyor. Alaattin Sonat’ı da göndermemiz lazım.

-

Yağmur altında sırılsıklam olmalarını böyle açıklıyorlar.

MHP Adayı Alaattin Sonat orada yaptığı,  daha doğrusu yapamadığı konuşmada kendisine bu şekilde fedakarca destek verenlere karşı mahcubiyet duydu.

        Ve dedi ki.

- Seçimi kazansam da kazanmasam da  sizler için Niğde’ye İsmail Altunsaray’ı bir daha konser için getirteceğim.


Alaattin Bey… Alanda bulunanların hiç biri ne sanatçı  Osman Öztunç’tan nede sanatçı İsmail Altunsaray’dan bahsetti.

Onların konser izlemek gibi bir derdi yoktu…

Dertleri Siz’diniz.











 
Editör: TE Bilişim