Ak Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliklerine Seçildi.


AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi’nin, TBMM'de sürdürdüğü;  Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliğine yenileri eklendi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği

Avrupa Konseyi 1949 yılında Avrupa çapında insan hakları, hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasi ilkelerini korumak ve güçlendirmek; azınlıklar, ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve yabancı düşmanlığı, sosyal dışlanma, uyuşturucu madde ve çevre konularındaki sorunlara çözüm aramak; Avrupa kültürel benliğinin oluşmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak amaçlarıyla kurulmuş hükümetler arası bir kuruluştur.  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin de bünyesinde faaliyet gösterdiği Avrupa Konseyi'ne Belarus, Kazakistan, Kosova ve Vatikan hariç tüm Avrupa ülkeleri üyedir. Türkiye, Yunanistan ile birlikte Avrupa Konseyi kurulduktan sonra konseye ilk giren üyeler oldukları için "kurucu üye" statüsünde olmakla birlikte toplamda 12 üye tarafından temsil edilmektedir. Ak Parti Niğde Milletvekilimiz Dr. Ömer Selvi’nin de aralarında bulunduğu Karma Parlamentoda; Türk milletvekilleri, kurulduğu günden bu yana AKPM’de yer almış ve Avrupa’nın inşası, ortak Avrupa kimliği ve vizyonu gibi tartışmalarına da temel katkıda bulunmuşlardır.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği

Niğde Milletvekilimiz Dr. Ömer Selvi’nin de üyesi olduğu AB Uyum Komisyonu Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılım sürecine ilişkin gelişmeleri izlemek ve müzakere etmek, Avrupa Birliğindeki gelişmeleri takip etmek ve bu gelişmeler konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisini bilgilendirmek amacıyla kurulmuştur.

Hali hazırda devam eden,  Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu görevine ek olarak verilen AB uyum komisyonu üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyeliği ile birlikte Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi’nin parlamentodaki görev sayısı üçe çıkmış bulunmaktadır. 


 

Editör: TE Bilişim