AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi; Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Avrupa Birliği tarafından, TBMM ile Avrupa Parlamentosu ve AB üyesi ülkelerin parlamentolarındaki milletvekilleri arasında diyalogları artırmak ve Avrupa Birliği ülkeleri ile karşılıklı bilgi ve anlayışın geliştirilmesini hedefleyen   “Parlamentolar Arası Diyalog ve Değişim Projesi” kapsamında Portekiz’e ziyarette bulundu.

 

Türkiye ve Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında doğrudan diyalog zemini oluşturmayı hedefleyen söz konusu projede Niğde Milletvekili ve aynı zamanda Türkiye-Portekiz Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olan Dr. Ömer Selvi’ye CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar eşlik etti.

 

Program TC Lizbon Büyükelçisi Sayın Ebru Barutçu Gökdenizler’in proje kapsamında Lizbon’da bulunan Sayın Selvi ve beraberindeki wse56heyet onuruna verdiği yemekle başladı. Yoğun geçen programda Selvi ve beraberindeki heyet 4 gün boyunca aralıksız olarak temasta bulundu.

 

 Ömer Selvi Portekiz Parlamentosunda Portekiz-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Adriano Rafael Moreira tarafından karşılandı. İki ülke arasındaki ilişkileri görüşen heyet daha sonra Sosyal Demokrat Parti Grup Başkan Yardımcısı Antonio Rodrigues’le görüştüler. Dışişleri Komisyon Başkan ve Başkan Yardımcıları ile Komisyon üyeleri ile de bir dizi temaslarda bulunan Selvi ve beraberindeki heyet Portekiz Parlamentosu AB Komisyon üyeleri ve daha birçok politikacı ve Genel Müdür ile bir araya geldi.

 

Selvi; Portekiz’den Tam Destek.

26 Avrupa Birliği Ülkesi ve Türkiye arasında karşılıklı olarak 1 hafta süreyle gerçekleşen değişim ziyaretleri ile Türkiye’nin Avrupa Birliği yolunda ciddi destekler aldığını belirten Selvi; İktidar, Muhalefet ve ülke genelinde ciddi bir güç unsuru olan sivil toplum kuruluşlarından Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyeliği noktasında tam destek aldıklarının altını çizdi.  Selvi yoğun geçen Portekiz programını 18 Ocak Cuma gecesi itibari ile noktalayıp ülkesine döndü.

 

Editör: TE Bilişim